Fel

Szalóki Ági zenéskönyve

szal1

Szalóki Ági zenéskönyve

 

Május 17-én, a Józsefvárosi Galériában mutatja be Szalóki Ági új lemezét a Körforgást. A művésznő zenéskönyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában jelent meg.

szal2

A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek.

 

A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.

szal3

A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat…

 

 

Szalóki Ági – ének

Fenyvesi Márton – gitár, ének

Rácz Krisztián – gitár

Szalai Péter – tabla, ütőhangszerek, konakol

Dés András – ütőhangszerek, víz

Kovács Zoltán – nagybőgő, ének

 

Rohmann Ditta – cselló

Balogh Gusztáv – ének, szájbőgő

Bacsó Kristóf – szaxofon

 

Kalmár Panni – ének

Kiss Flóra       – ének

Sapszon Orsi – ének

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása