Fel

Szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenci erdőben

gemenc1

Szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenci erdőben

 

Ismét  izgalmas túrákat vezetnek Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejében szarvasbőgés idején, lovasfogattal, kisvasúttal.

 

 

gemenc4

A Gemenci erdő különleges koncertjét, az őszi gímszarvasbőgés hangorkánját hallgathatják meg mindazok, akik részt vesznek a gemenci erdőgazdaság hagyományos szarvasbőgés-hallgató túráin. A szürkületben induló és késő este befejeződő túrák a Gemenci erdő vadregényes helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak ebben az időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget. Idén először a túrák nemcsak Gemenc déli kapujából, Pörbölyről, az Ökoturisztikai Központból, hanem a tájegység északi kapujából, a Gemenci Erdei Vasút Keselyűs megállóhelyéről is elindulnak.

gemenc2hangikonSzarvasbőgés hangja

Időpontok, 2014.:

augusztus 29-én (péntek),

30-án (szombat),

szeptember 5-én (péntek),

6-án (szombat), valamint

12-én (péntek) és

13-án (szombat)

az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel.

gemenc3

 

Indulás

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről, valamint Gemenc északi kapujából, a Gemenci Erdei Vasút újonnan megszépült keselyűsi megállójából 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, ahol megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza a kiinduló állomásra.

 

2014. szeptember 12-én (péntek) és 13-án (szombat) csak Pörbölyről indulnak túrák!

 

A gímszarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja az éjszakai kiránduláson való részvételt.

 

JELENTKEZÉS ÉSTOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
okocentrum@gemenczrt.hu
www.gemenczrt.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása