Fel

Kaktusz Ünnep – kiállítás a hétvégén

akakt3

Kaktusz Ünnep – kiállítás a hétvégén

 

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) idén szeptemberben is megrendezi kaktusz kiállítását és vásárát Budapesten, a Füvészkertben. Sok olyan növényt is láthatunk majd, ami nem kaktusz, de ugyanolyan szárazság tűrő mint egy kaktusz, és sivatagi vagy fél-sivatagi körülmények között él.

pixel

akakt1

A látogatók találkozhatnak Afrikában élő kavics növényekkel vagy Afrikában élő palack törzsű növényekkel, melyeknek csodálatosan szép, színpompás virágaik vannak.

Bemutatunk a kaktuszokkal együtt elő tillandsiákat is, melyek a levegő nedvességéből táplálkoznak. Ugyan van gyökerük, de az csak a rögzítésüket szolgálja. A vizet és a tápanyagokat a pikkelyszőrös leveleiken keresztül veszik fel. Láthatunk még közép-amerikai fán élő levélkaktuszokat is.

Az őszi kiállítás fő témája a Gymnocalycium nemzetség, mely témaválasztásnak szomorú apropója, hogy a nem olyan rég elhunyt Mánfai Gyula e terület elismert szakértője volt. Neki kívánunk emléket állítani a kiállított növényekkel. Ő éveken keresztül a Kaktuszvilág újság főszerkesztője volt, és az Egyesület elnökségének oszlopos tagja volt éveken keresztül.

akakt2

A kiállítást, mint mindig vásár is kíséri, de a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodunk, akik számára gyakorlati ültetési bemutatót tartunk.

A látogatóinkat várja még a Füvészkert varázslatos növényvilága, várja Önöket a felújított Pálmaház is.

 

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.

Időpont: 2014.szeptember 5-7.

Nyitva tartás: 9.00-17.00-ig

 

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő

Diák vagy nyugdíjas: 500 Ft/fő

Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig)  2.000 Ft

 

akakt4

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása