Fel

Színes ötletek iskolakezdésre

tabla5

Színes ötletek iskolakezdésre

 

Lassan vége a nyári szünetnek, ha a gyerekeknek nem is, de a szülőknek már eszébe jut, hogy el kell kezdeni a felkészülést a következő tanévre. Hasznos, dekoratív ötlet és jó elfoglaltság lehet egyedi, színes mágneses táblát készíteni.

 

tabla1

Mire lesz szükségünk?

 

Tetszőleges méretű deszka

Gipsz

Mágneses festék

Színes akril festékek

Ecset, festőhenger vagy szivacs

Papírszalag az egyenes vonalakhoz

Akril lakk

tabla7

 

Elkészítés

Készítsünk el a deszkából a kívánt formájú és méretű táblát. Lehet négyzet, téglalap, kör, de akár virág vagy napocska is, csak a képzeletünkön és az ügyességünkön múlik, hogy milyen formát készítünk. Ezután vonjuk be gipsszel, hogy ne szívjon magába túl sok festéket. Ha a gipsz megszáradt, csiszoljuk simára és fessük le a mágneses festékkel.

 

tabla6

Színesítés

Fontos, hogy várjuk meg a teljes száradást, s ezután jöhet a díszítés. Ha egyszerű csíkokat szeretnénk létrehozni, használjunk ragasztócsíkokat, hogy egyenes vonalakat húzhassunk. Fessük le először egy kiválasztott színnel, majd hagyjuk megszáradni, s így sorban haladva fessük a többi színt is, amíg meg nem töltjük a táblánkat színekkel. Végezetül még egy színtelen lakk réteggel is bevonhatjuk.

 

tabla4

Szép és hasznos

Ha elkészültünk, már csak akasztót kell rátennünk és fel is tehetjük a falra. Jó szolgálatot tesz majd gyermekünknek a tanév során, ráteheti az órarendjét és egyéb fontos jegyzeteit, így már nem hivatkozhat a lurkó arra, hogy nem tudja hova tette!

 

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása