Fel

SzóKiMondóka – Testrészek mesesorozat első része megjelent!

szokimondoka1

SzóKiMondóka – Testrészek mesesorozat első része megjelent!

Mi a SzóKiMondókánál a szavakkal szeretünk játszani. Lerajzoljuk, mesébe foglaljuk őket, kimondjuk és a gyermekekkel is kimondatjuk akár meseolvasás közben is a lerajzolt szavakat. A SzóKiMondóka könyvei alkalmat adnak a közös olvasásra, az írott szöveggel való ismerkedésre. Nem olvasni tanítunk, csupán ismerkedünk a szavakkal – jelentésükkel, kiejtésükkel és írott alakjukkal is, de ez az ismerkedés mindvégig megmarad a játékosság keretei közt.

 

pixelDSC_9658-Edit


pixel

 

Közös olvasás öröme

Minden mesében kiemeltük a fontos szavakat, amelyek jelentését le is rajzoltuk a szóalak mellett. Ez az olvasóvá nevelést segíti, mert a „közös olvasás” során a még olvasni nem tudó gyerekek a képről „olvashatnak”, ezáltal megértik az olvasás logikáját. Tovább segítheted az olvasás előkészítését, ha az ujjaddal balról jobbra aláhúzva olvasod a kiemelt szavakat, miközben gyereked mondja ki a szó jelentését. Javasoljuk, hogy ehhez a vedd ölbe a gyereket, és úgy olvass neki. Így idővel a képek mellett a szöveg is beszélni kezd hozzá − és érzelmi tankja is töltődik, míg az öledben ül.

 

szókim

A Láb és kéz mese segítségével a gyerekek ismerkednek a testrészekkel, illetve azokon keresztül tanulnak a világról. A sorozat minden kötetében a történetet ismert gyerekdalok és mondókák egészítik ki, amelyek az adott testrészeket új összefüggésbe helyezik, így a gyerekek újra rácsodálkozhatnak a saját testükre. A főszereplő testvérek, Móna és Marci különböző életkorúak, tehát a testrészekről szóló történeteken keresztül más-más módon fedezik fel a világot.

 

szokimondoka2

 

SzóKiMondóka játékcsomag

 

Ha tetszik a Testrészek mesesorozat és szeretnétek tovább játszani a szavakkal, akkor próbáljátok ki a SzóKiMondóka játékcsomagokat, amelyekben a világot mutatjuk be a gyerekeknek szóról szóra. Minden csomagban találtok színes, illusztrált szókártyákat, egy mesekönyvet és egy rövid, interaktív filmet gyerekdalokkal és mondókákkal, amelyek a kiválasztott szavak jelentését mutatják be. A csomaghoz tartozik egy szülői útmutató is, amely az egyes elemek használatát és kölcsönhatását írja le, és további foglalkozásötleteket tartalmaz. A SzóKiMondóka egy fejlesztőjáték a szavakkal – használatát szakértőink munkája segíti.

 

http://szokimondoka.hu/

 

szokimondoka3

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása