Fel

Születés, Elmúlás – Bartos Erika új könyvei

SzEboritok2

Születés, Elmúlás – Bartos Erika új könyvei

Bartos Erika két új könyve jelent meg a múlt héten a Móra Könyvkiadónál. Születés és Elmúlás címmel, két fontos kötet, különleges témák, amelyekről sokszor nem vagy nagyon keveset beszélgetünk a gyerekekkel. 

 

 

pixel

pixel

“Az élet kezdete és vége fontos téma. A születésről már sokan írtak különböző nézőpontból nagyszerű könyveket. Én azt a szépséget szőttem bele ebbe a kis kötetbe, ami egy kisgyermek születésekor és az első életévekben megadatik a szülőknek: újra átélhetnek olyan élményeket, amikben egy felnőttnek már ritkán van része.

Guggolhatnak egy katica, vagy kis hernyó mellett hosszasan, figyelve, milyen érdekesen mozog a kis lény, csodálhatják szájtátva a lemenő napsugarakat, tanulmányozhatják, hogyan emeli fel a kukát a kukásautó…, türelmes, szeretetteljes odafigyeléssel.
Az elmúlás nehéz téma, amit szeretnénk elrejteni, és amiről senki sem beszél szívesen. Nem is csoda, nehéz megválaszolni megválaszolhatatlan kérdéseket. De nem is kell válaszokat adni, elég, ha biztonságos támaszul szolgálunk a kisgyermeknek.”

 

Bartos-Erika-Szuletes

 

 

Születés: Megölelni az újszülöttet olyan, mint megérinteni az ártatlanságot. Ha belenézünk az újszülött szemébe, elolvad a világ, előtör egy kristálytiszta forrás, a szeretet végtelen hulláma, amit nem lehet szavakba önteni.

Elmúlás: Elveszteni valakit megmagyarázhatatlanul nehéz. Hogyan lehet vigaszt nyújtani a kisgyereknek, akiben düh, szívszorító fájdalom, hiányérzet és megválaszolatlan kérdések sokasága kavarog?

 

4376557_5

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása