Fel

Téli gyerekprogramok a Müpában

mupa3

Téli gyerekprogramok a Müpában

 

Ne feledjétek, hogy ha hétvége, akkor Müpa. Számtalan program, koncert, táncház várja a kicsiket a Müpában. Két programot is ajánlunk februárra, amelyet érdemes már jó előre beírni a naptárba! 

 

mupa1Agócs Gergely

Hetedhét táncház a Müpában

Havonta egy alkalommal a Müpában, a vasárnapi Cifra Palota műsorába illeszkedő Hetedhét táncház sorozatban a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is.

mupa7Navratil Andrea

időpont: 2015. február 15. vasárnap 11.00 (11.00–12.00)

program: A gyimesi csángók és az ütőgardon

Agócs Gergely és a Fonó zenekar,

Navratil Andrea – ének, népi játékok

a tájegységek hagyományőrző hangszeres mesterei

Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó „Fecske” – táncmesterek

A belépés díjtalan.

Ajánlott életkor: 5-12 év

 

mupa5Budafoki Dohnányi Zenekar

Matiné koncert 

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben 2015. február 15-én vasárnap 11 órakor Beethoven: Örömóda c. művével ismerkedhettek meg.

Ludwig van Beethoven alakját kortársai és főleg az utókor a romantikus művész megtestesítőjének, korszakalkotó zseninek látta, aki megváltoztatta a zeneszerzőkről és az előadó-művészekről alkotott általános elképzelést. Ezt csak erősíti az a történet, amely a IX. szimfónia, pontosabban az Örömóda dallamának születéséről szól. Ha minden igaz, Beethoven a szimfónia bemutatója előtt harminc évvel már foglalkozott Friedrich Schiller költeményének megzenésítésével, magának a dallamnak a csírája is majdnem ugyanekkor megjelenik, és visszatér a következő években, a komponista más műveiben. A születés nehéz folyamatát Beethoven szinte művébe is belekomponálta: az utolsó tételben magunk is végigkövethetjük a dallam világra jöttét. A koncerten Hollerung Gábor ezt a csodálatos folyamatot, a hatalmas mű megformálásának kínokkal teli útját mutatja be, és egy moderátori közreműködésével megkísérli fellebbenteni a fátylat a legendás dallam titkairól.

 

mupa2Hollerung Gábor

Az előadás előtt 9.45-10.30 óráig ráhangoló színházpedagógiai foglalkozást is lesz a gyerekeknek, melyre előzetes bejelentkezés szükséges. Az ingyenes foglalkozásokra az előadásra érvényes jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várnak. Érdeklődni és jelentkezni a csip@mupa.hu címen lehet, a résztvevők pontos létszámának és életkorának megjelölésével. A foglalkozást minimum 6 fő esetén tartjuk meg.

 

Közreműködők:

Vámosi Katalin – szoprán

Balogh Eszter – alt

Benabdallah Yanis – tenor

Dani Dávid – basszus

Gerlits Réka – moderátor

 

Budafoki Dohnányi Zenekar

Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Jegyár: 1500 Ft

Ajánlott életkor: 10-14 év

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása