Fel

Természetes kullancsriasztó

https1-bp-blogspot-com-d3fabwpx58wv2fsjxhpqhiaaaaaaaab0yewsiewrpsx4gqhfy7s9wxoqdwsmfex-lackgbs1600aroma.jpg

Természetes kullancsriasztó

Sokan vagyunk úgy, hogy nem szívesen kenjük magunkra, vagy épp fújjuk a bőrünkre a különböző rovarírtókat. Nagyon hatékonyak ezek tudom, de mégis vannak olyan összetevői, amelyeket a legkisebbekre, vagy épp az érzékeny bőrre nem szívesen kenjük rá. Ilyenkor jönnek az alternatív módszerek, jelen esetben az illóolajok, amelyek bármikor kéznél vannak, s valóban segítenek. A szúnyogokat nyári éjszakán, vagy egy kellemes nyári estén senki sem szereti. A kullancsok pedig sokszor félelmetessé teszik az erdőben a kirándulást. Hogyan védekezzünk ellenük?

Érdemes magunk kikeverni egy-egy házi szúnyog és kullancsriasztót, s máris kellemesebben telnek a kirándulások, vagy a nyári esték.

Amire szükséged lesz: 

–  bázis olaj, amely lehet: szójaolaj, jojobaolaj, olivaolaj, szezámolaj.
Ne ijedj meg, nem kell sokat venned!

Illetve vegyetek Bio Szúnyogriasztó Gélt – amelyet itt tudtok beszerezni : https://www.adriennefellerwebshop.hu/- s ebbe kell belekeverni az illóolajokat.

Ha ezt beszerezted, akkor kellenek különféle illóolajok. Itt viszont mindig figyelj arra, hogy tiszta, eredeti 100%-os illóolajakat használj, vegyél. Ha bioboltokban veszed még, érdemes elolvasni az összetételét, fontos, hogy rajta legyen, hogy mikor jár le, legyen rajta leírás, hogy mire jó – ez később fontos lesz, ha újra fel akarod használni, hogy emlékezz rá.

kis üvegcsét a patikában tudsz venni, ha csöppentőset kapsz, az még jobb! Fontos, hogy sötét legyen az üveg, mert a napfény sem tesz jót az illóolajoknak.

Milyen illóolajok kellenek?

Amit a Kati-Patika kisfilmben láthattatok, ott először pálmarózsát használtunk, aztán eucalyptus citriodát és gerániumot. Ezek azok az illatok, amelyeket a kullancsok nem szeretnek.

Pálmarózsa: fertőtlenítő, baktérium és gomba ellenes hatása van, igazán bőrbarát illat. Ettől lesz az új szúnyog és kullancsirtód illatos.

Geránium: gyulladáscsökkentő hatása van, de kiválóan űzi a rovarokat is.

Eucalyptus citriodora: szintén gyulladáscsökkentő hatása van, de a rovarok sem szeretik az illatát.
Ezt a három illóolajat, ha megveszitek akkor ebben az arányban keverjétek bele a bázisolajatokba, illetve a Bió Szúnyogriasztó Gélbe:
2 csepp pálmarózsa
1 csepp eucalyptus citriodora
1csepp geránium.

Ha több csepp fut bele, az sem baj, a hatása biztos meglesz.

Egy másik receptet, pedig az Illicum Stúdió adta: 

Kullancsirtás (szúnyogirtás) – természetesen:
Végy egy 50 ml-es barna üvegcsét, cseppentőfejjel.
Tégy az üvegbe az alábbi illóolajokból: 5 gtt kakukkfű, 3 gtt eucalyptus citriodora, 1 gtt ánizs, 1 gtt kömény és öntsd fel szezámolajjal, így jön majd ki az 50 ml összesen. Kenj pár cseppet a tenyeredbe és kend be a boka, csukló és nyak területét. Pár óránként újrakenheted vele a gyermeked.
A szezámolaj előnye, hogy önmagában SPF8-as védelmet ad, de a nyári időszakban sose feledkezz meg a magas faktorú napvédelemről.
(Gtt = csepp)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása