Fel

Színes ékszerek a nyárra

barkacs1

Színes ékszerek a nyárra

A nyári vakáció sok mindenre jó, például elmerülhetünk a kézműveskedés örömében, amire a tanév alatt nem sok idő jut. Különösen az esős-hűvös napok alkalmasak a szobai tevékenységekre, a kreatív gyerekek szerencsére mindig kitalálnak valamit.
pixel

pixel
Az egyszervolt.hu Műhely rovatában több mint 160 barkács ötlet található, ezek közül, most néhány ékszerkészítési tippet mutatunk be. Egyikhez sem kell drága anyag, különleges szerszám és extrém ügyeség, viszont ötletesség és szépérzék annál több!

 

Az alábbi példákban szakértő szerzőnk lépésenként mutatja meg a tennivalókat.

 

tulipan-4-2_8065

Nemezelt tulipán hajgumi

Színes gyapjút nemezelünk, amiből többféle díszt is készíthetünk. Például az egyszerű hajgumit dobhatjuk fel színes formákkal: golyócskával, virággal, szívvel stb.

http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-nemezelt-tulipan.html

 

nemezelt-ekszerek-4-1_10590

Nemezelt ékszerek

Nyaklánc vagy karkötő is lehet pl. a színes nemezelt golyócskákból. Azonos színű, vagy különböző, de szépen összeválogatott színekből készítheted a trendi nyári bizsut.

http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-nemezelt-ekszerek.html

 

ful-3-1_12370

Mókás fülbevaló

Mutatunk fülbevalót is! Ha ki van lyukasztva a fülcimpád semmi akadálya nem lehet, hogy mókás, színes vagyis igazán egyéni fülbevalót hordj. Íme az alapok, amit bátran továbbfejleszthetsz!

http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-fulbevalo.html

 

kuk-5-1_12876

Kukorica nyaklánc

Ha már az egyéni stílust említettük, igazán különleges lehet a kukorica nyaklánc ! Gondoltad volna, hogy még ebből az egyszerű termésből is lehet valami dekoratív tárgyat kihozni? Szép sárga szemeket keress, sőt van piros és lila kukorica is! Ilyen nyaklánca biztosan nem lesz mindenkinek …

http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-kukoricalanc.html

 

nyaklanc-5-2_10194

Selyem nyaklánc

És még egy nyaklánc: a képeken látható alapötlet sokféleképp továbbgondolható. Nemcsak festéssel, de apró gyöngyökkel, filterrel is díszítheted a nyakláncot. Akár a hét minden napján más-más ékszert viselhetsz!

http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-selyem-nyaklanc.html

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása