Fel

Tippek kreatív gyerekeknek – nyárra

cimnek3

Tippek kreatív gyerekeknek – nyárra

 

A nyár sok-sok ötletet tartogat mindazoknak, akik szeretnek barkácsolni, alkotni, kézügyességet csiszolni. Van aki emléket akar magának a gondtalan vakáció napjairól, más ajándékot szeretne készíteni a barátoknak, az otthon maradt nagyinak.
pixel

pixel

Nyáron szerencsére több időnk van, hosszabbak a nappalok, tovább van világos, ami pl. a festéshez-színezéshez nagyon hasznos. Sokféle anyagot találhatunk a kertben, a kirándulás és az utazás alatt: növényi terméseket, virágot, füvet, kagylót stb. Néhány egyszerű segédeszköz (olló, ragasztó, papír, zsineg) kell még, de leginkább fantázia, fantázia, fantázia!

Az egyszervolt.hu egyik rovata a Műhely, ahol bemutatjuk látogatóink (gyerekek és játékos lelkű felnőttek) alkotásait. Ezek közül most néhány, a nyárhoz kapcsolódó munkát gyűjtöttük csokorba: ha kedved támad ilyesmit vagy hasonlót csinálni, hát rajta!

 

muhely-fufuggony

Fűfüggöny

A kertben, az erdei kiránduláson gyűjtsünk össze lehullott vékony ágakat, hosszú szárú virágokat, füvet. Kell még egy keret, meg zsinór és máris  „fű-függönyt” szőhetünk. Illatos árnyékolónk lesz a nagy melegben.
http://egyszervolt.hu/muhely/fufuggony.html 

 

muhely-pipacsbaba

Pipacsbaba

Szedj a mezőn pár szép, egészséges pipacsot és erős fűszálakat. Látszólag egyszerű, de nagyon ügyes kéz és némi türelem is kell ennek az elegáns virágbabának az elkészítéséhez.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-pipacsbaba.html

 

muhely-sarkany

Sárkány

Nyáron szeretjük a szelet mert hűsít és segíti néhány játék „működését”. Leginkább a papírsárkánynak van szüksége a szélre, nekünk pedig habkönnyű anyagokra és színes krepp-papírra.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-sarkany.html

 

muhely-szelcsengo

Szélcsengő

Ha vízparton jársz, biztosan szívesen gyűjtesz kagylókat, üres csigahéjat. Válogass össze közülük minél többfélét (kicsit-nagyot, vékonyabb és vastagabb falút), fűzd egy zsinór végére és akaszd ki a kertbe vagy az erkélyre.  A nyári szellőnek egy dolga lesz csak: megszólaltatni a kagylókat.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-szelcsengo1.html

 

muhely-parafa

Parafa-tavacska

Ha épp nem vagy vízparton, könnyen pótolhatod. Parafadugókból kell összefűzni a tavacska peremét, telepíthetsz bele vitorlást, kacsát és más „élőlényeket”.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-parafa-tavacska.html

 

 

muhely-sorbet

Ráadás: Szorbet

Ne feledkezzünk meg a hasunkról se!  Műhely rovatunkban recepteket is találsz, persze gyerekek által is elkészíthető fogások leírását. Kevés egyszerűbb dolog van mint a szorbet (tejmentes fagyi). A siker garantált!
http://egyszervolt.hu/muhely/gyumolcsos-sorbet.html

 

És végül:

Ha van a tarsolyodban hasonló ötlet, készítsd el, fotózd le a készítés lépéseit, írj hozzá rövid szöveget és küldd el az egyszervolt.hu szerkesztőségébe és megjelentetjük.

(email: info@egyszervolt.hu)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása