Fel

Minden pöttömnek – minden hétvégén

ordog-arany-babrakadabra2

Minden pöttömnek – minden hétvégén

 

Augusztus második felében is kedvükre randalírozhatnak a kicsik és picik minden hétvégén a Balatonon, a KULTKIKÖTŐkben. Kézműveskedés várja őket (a szülők szerint a déli part legjobb animátorával, Adrival), és persze előadások, előadások és előadások tele zenével, játékkal, bábokkal, szeretnivaló figurákkal és szekrényekkel!
pixel

pixel

ordog-arany-babrakadabra

Az ördög három aranyhajszála

Mese népzenével, kesztyűs- és óriásbábokkal
Óvodásoknak és kisiskolásoknak, 50 perc

Bábrakadabra Bábszínház

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese-szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Aliznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogozunk ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 43 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel. Ez nem az Aranyhaj és a nagy gubanc, de majdnem. Végül is mindkettő mese, vagy nem? De!! A mese megtekintését csak kiskorúak felügyelete mellett ajánljuk!

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 14. péntek 18.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 15. szombat 11.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár aug. 15. szombat 18.00

 

aranyszamar

Volt egyszer egy

mese 4 éves kortól mindenkinek

Aranyszamár Bábszínház – Kabóca Bábszínház

A történet egy házikóban kezdődik, csodás díszletek között. A ház lakója egy kislány, aki fél a Nagy Ürestől. Ezért úgy dönt, hogy világot lát, felfedezi a környezetét, bármi is vár rá odakint, hisz eddig csak a négy fal között rettegett. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozik – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjt valami emléket, elér egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az Üres.

KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár aug. 14. péntek 18.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 15. szombat 11.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 16. vasárnap 11.00

 

bremai-m-nepmese-szinhaz

A brémai muzsikusok

Magyar Népmese Színház

Interaktív játék, melyben a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a megfelelő jelmezeket és két színész és egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének. Az ismert történet szereplői nagyrészt a gyerekek, együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…

A játék 50 perc 4 – 12 éves gyerekek számára

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 22. szombat 11.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 23. vasárnap 11.00

 

szilas-miklos

Van egy mesém

Szilas Miklós

Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék – interaktív szórakozás

„Jó hírem van… Van egy mesém! Na jó, több is akad. 🙂 Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.”

A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!

KULTKIKÖTŐ – Balatonfenyves aug. 21. péntek 18.00

KULTKIKÖTŐ – Balatonföldvár aug. 22. szombat 11.00, aug. 29. vasárnap 11.00

 

szekrenymesek-zirano

Szekrénymesék

Ziránó Színház

Zenés játék bábokkal, egy szekrényben

Mosonyi Aliz gyermekkönyve költői mesemozaik, melynek színes darabjai sajátságos világot teremtenek. Játékosan fogalmaznak meg emberi helyzeteket, kríziseket, válaszutakat, választásokat és válaszokat. Ezt a játékosságot és költőiséget keressük két színész segítségével, akik a szekrényvilág lakóit keltik életre, s ezzel maguk is világot teremtenek, ebbe a világba szorult önálló lényekként. Nem kívánunk választ adni arra, hogy mi ez a világ, inkább további kérdésfelvetésekre hívjuk meg a nézőket, egy olyan színházi kísérlet keretében, mely szabadon használ bábos, zenei és prózai színházi eszközöket.

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk, időtartama: 45 perc

Fonyód, Kulturális Központ aug. 15. szombat 10.00

 

ludas-matyi-kereplo

Lúdas Matyi

Báb- és mesejáték

Kereplő Színház

Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozását tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt. A bábszínház és élőszínház együttes jelenlétével láthatjuk Lúdas Matyi történetét megelevenedni, sok humorral és bájjal fűszerezve. A két előadó szakmájuk mesterei, ami garanciát nyújt a tartalmas szórakozásra. Török Ágnes és a Blattner-díjas Szívós Károly – az ország egyik legjobb férfi bábszínésze – a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház művészei. A Kereplő igazi családi színháznak számít, előadásuk igazi örömjáték. A 45 perces előadás a bábszínház, és a vásári komédiák varázsát egyesíti, 3 éves kortól ajánlott.

Fonyód, Kulturális Központ augusztus 22. szombat 10.00

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása