Fel

Tippek kreatív gyerekeknek – őszre

gesztenye

Tippek kreatív gyerekeknek – őszre

 

Ilyenkor ősszel, mikor a természet színei megváltoznak, s számtalan termést gyűjthettek, akkor érdemes ezekből játékokat, ékszereket, szobadíszt készíteni.
pixel

pixel

Délutánonként vagy hétvégén biztosan tudtok 1-2 órát szakítani arra, hogy anyagokat gyűjtsetek, aztán pedig feldolgozzátok! Ki tudja megállni, hogy föl ne szedje a szép, fényes barna gesztenyéket, az ezer színben pompázó faleveleket, bogyókat. És ha már így együtt vannak, elindul a fantázia is!

Az egyszervolt.hu egyik rovata a Műhely, ahol bemutatjuk látogatóink (gyerekek és játékos lelkű felnőttek) alkotásait. Ezek közül most néhány, az őszhöz kapcsolódó munkát gyűjtöttük csokorba: ha kedved támad ilyesmit vagy hasonlót csinálni, hát rajta!

 

gesztenyevirag

Gesztenyevirág

Nem, nem a gesztenyefa virágjára, hanem a termésére lesz szükségünk. A szép, friss gesztenyeszemeket lehet felhasználni, és a végén ilyen mutatós virágcsokor lesz belőle. A virág szirmához különböző színű papírokat is használhatsz.
http://egyszervolt.hu/muhely/moni-gesztenye-virag.html

 

levelkoszoru

Őszi levélkoszorú

Az őszi leveleknél nincs szebb. Ezernyi színben, formában pompáznak. Ha nem szeretnéd lepréselni, akkor koszorúként is megörökítheted! Ha ügyes vagy, színes terméseket, bogyókat is rögzíthetsz rá. Hetekig díszítheti a szobád.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-oszi-levelkoszoru.html

 

csipkeekszer

Csipkebogyó ékszer

A friss csipkebogyót gyerekjáték felfűzni. Mindenki tudja, hogy húsa ehető, telis-tele van C-vitaminnal, és finom tea is készíthető belőle. Ahhoz, hogy gyönyörű, tűzpiros nyaklánc vagy karkötő legyen belőle, mindössze cérna és tű kell!
http://egyszervolt.hu/muhely/csipkebogyo-ekszer.html

 

tokfaragas

Töklámpás

Nincs jobb móka, mint egy szép, érett tökből fejet faragni! Ki tudja hányféle “karaktert” lehet így kialakítani?  Ha még egy lámpást is tudsz belehelyezni, kész a félelmetes Halloween álarc, indulhatunk ijesztgetni.
http://mese.tv/kati-patika/meses-tokfaragas.html

 

martonnapilampas

Márton napi lámpás

A november már bizony sötét, elkél egy jó kis lámpás és nem csak tökből faragott. Ehhez, amit itt mutatunk csak papír kell, és pár szép őszi falevél…
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-marton-napi-lampas.html

 

palacsinta

Ráadás: Sütőtökös palacsinta

A munka után az ember megéhezik, erre is gondoltunk: ajánlunk egy egyszerű, de finom őszi csemegét, sütőtökös palacsintát. Halloweenkor mi mást ennénk?
http://egyszervolt.hu/muhely/konyha-sutotokos-amerikai-palacsinta.html

 

És végül:

Ha van a tarsolyodban hasonló ötlet, készítsd el, fotózd le a készítés lépéseit, írj hozzá rövid szöveget és küldd el az egyszervolt.hu szerkesztőségébe és mi megjelentetjük.

(email: info@egyszervolt.hu)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása