Fel

Tündérvölgy Családi Fesztivál – Csabdi, augusztus 24-26.

Tündérvölgy Családi Fesztivál – Csabdi, augusztus 24-26.

 

Hangzatos névvel és színes programokkal várják a látogatókat augusztus 24-26. között a Tündérvölgy Családi Fesztiválra. A nyárbúcsúztató kulturális eseményre kinyitják Gerecse lábánál található Csabdi falut és környékét. A rendezvény a kerékpárosoknak, a gyaloglóknak és a túrázóknak is különleges élményt ígér.

A balaton-felvidéki kapolcsi és a villányi Ördögkatlanhoz hasonló fesztiválozás „ősbemutatóját” szervezik lázasan augusztus utolsó hétvégéjére Csabdin. A kis falu elbűvölő környezete, épített öröksége (három felekezet temploma is megtalálható itt) mind felfedezésre vár. A Budapesttől alig 35 kilométerre fekvő Csabdi Bicske és az autópálya útvonalának szomszédságában található.

 

A környéken a hajdani uradalmi pusztákról nem költöztek el, maradtak az egykor itt élők leszármazottai és természetesen új lakók is birtokba vették a hívogató vidéket.

A régi, rejtett utakat fedezte fel a szenvedélyes kerékpározó PORT.hu-alapító Veszelovszki Zsolt, aki húsz éve költözött a faluba, és évek óta szeretné megmutatni másoknak is, hová vezetnek az indákkal benőtt földutak és ösvények.

 

A falubeliek összedugták a fejüket és szórakoztató, irodalmi, zenés programot állítottak össze, kombinálva a kulturális élményeket a leendő túrázókra váró kalandokkal és mindezt úgy, hogy a család együtt vehessen részt rajtuk.

A falu csakugyan kinyitja kapuit szíveslátással, táncudvarral, romtemplommal, koncertekkel, bábszínházzal, és a helybeliek közül is sokan is megnyitják portáikat. A Lovas Zugoly szállást, lovaglást kínál, a református templom kertje ugyanúgy befogadó helyszín lesz, mint a kultúrház és a kis művésztelep.

A programban találjuk többek között Gryllus Vilmost, a Kalákát, az Egy Kiss Erzsi Zenét, a Fabula Bábszínházat és Oláh Szabolcs quintettjét. Mester Sándor gitározik, koncertet ad a Bresh o Drom, a Spontán Quartett és Ágoston Béla új zenekara, a Etnofaun és a Técsői Banda.

 

Megnyerték az ügynek Dés Lászlót és Esterházy Pétert, Szőke Nikolett trióját, Hajdu Klárát. Mesetandem címen bátorító meséket mond Lengyel Boglárka és Rónai Róbert, Hajós Andrással pedig dalt írhatunk együtt.

 

 

Három napon át kézműves foglalkozások is várják a látogatókat, néptáncot és hastáncot is tanítanak. Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor 11, 22 és 55 kilométeres családi biciklitúrák, valamint rövid, 3 km-es falunéző és 15 km-es gyalogtúrákat indulnak az említett titkos ösvényeken.

Csabdi autó nélkül is könnyen megközelíthető, a Déli pályaudvarról óránként indulnak a kényelmes piros vonatok Bicskéig, onnan pedig menetrendszerű és fesztiválbuszok szállítják az utasokat, de a kiváló biciklisútvonalak miatt érdemes kétkerékre is pattanni.

 

Info: www.tundervolgy.hu

Biciklis nevezés: www.bringa.hu/tundervolgy

Programajánlónk az egyszervolt.hu-n:

http://egyszervolt.hu/ajanlo/tundervolgy-fesztival_29821.html

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása