Fel

Trafó – gyerekeknek

trafo6

Trafó – gyerekeknek

 

A Kontra egy olyan kulturális közeg, ahol előfordulhat színház, tánc, film, képzőművészet, irodalom, koncert meg buli, de hangsúlyosan megférnek emellett olyan civil és közösségi programok, ahol a látogatók résztvevői és reflektálói lehetnek az őket érintő kulturális, társadalmi és aktuálpolitikai kérdéseknek, problémáknak és eseményeknek.

A Trafó első emeletén a korábban is megszokott módon működik a kávézó, már most be lehet ülni napközben, a pincében a különböző kulturális programok mellett, a finom tapaszokból lehet szemezgetni a bárpultnál, vagy kiadós menüvel vár mindenkit az étterem. A pincetér próbateremnek és egyéb rendezvények megtartására is igénybe vehető. Függönyökkel több részre osztható, így lehetőség van arra, hogy párhuzamosan akár több esemény is fusson.

A márciusi hétvégeken igazán színes programokkal várják a gyerekeket:

 

KönyvBelépő programsorozat gyerekeknek

 

  • Március 2. vasárnap, 10.00

Hol jár Rév Fülöp?

trafo1

Mesélőtárs: Both Gabi, www.meseutca.hu

Jeney Zoltán a Rév Fülöp és a Rév Fülöp Fajszföldön írója elárulja nekünk, hogyan folytatódik a lovaglegény története, és legközelebb milyen helyszínen találkozhatunk vele.

A beszélgetés és a felolvasás után közös rajzolás, fiúknak pajzs-, lányoknak kalapkészítés, drámajáték.

Jeney Zoltán szívesen dedikálja könyveit a helyszínen.

Jegyek: gyerekenek 500 Ft, kísérőknek ingyenes.

 

  • Március 16. vasárnap, 10.00

Papír vagy színház? Papírszínház !

trafo6

A Csimota kiadó jóvoltából már itthon is élvezhetjük a kamishibai közösségépítő erejét. A japán kamishibai szó szerint azt jelenti: színházi játék papírból. Drámai erő egyszerű eszközökkel.

Klasszikus és modern meséket is láthat a közönség. A bátrabbak kipróbálhatják a mesélő szerepét.

Saját papírszínházat is tervezhetnek a gyerekek.

Jegyek: gyerekenek 500 Ft, kísérőknek ingyenes.

 

  • Március 30. vasárnap, 10.00

Kicsibácsi nagyon nagy!

trafo5

Mindig kuriózumnak számít, amikor az író saját történeteit illusztrálja, ám rendszerint az egyik sokkal magasabb színvonalú, mint a másik. Kivételek persze akadnak, ilyen például Dániel András is.

Többrétegű meséi és fantasztikus figurái, mint Kicsibácsi, Kicsinéni (meg az Imikém) vagy a csodálatos Kuflik, illetve a két boszorkány, Matild és Margaréta a felnőtteket is elvarázsolják. Felolvasás, beszélgetés, közös rajzolás, és meseírás a szerzővel.

Dániel András szívesen dedikálja könyveit a helyszínen.

Jegyek: gyerekenek 500 Ft, kísérőknek ingyenes.

 

 

Kontra Klub

 

  • Március 8. szombat,  10:30

A Nap és a Hold meséi

Afrikai mese

trafo4

Afrikai népmesék alapján készült, A Nap és a Hold meséi című előadás. A mesében bemutatkoznak Afrika állatai.

A bábelőadásból megtudhatjuk, hogy hogyan segített a gepárd, a krokodil és a bozótpatkány a Holdnak, hogy a Nap ismét aludni tudjon, és így ő is elfoglalhassa végre a helyét az égbolton. A 3 állat történetéből megismerjük hol élnek, mivel táplálkoznak, milyen kapcsolatban vannak más társaikkal.

A bábok, és a színpadkép kialakításánál fontos szempont volt, hogy az afrikai motívumok mind a bábokon, mind a díszleten fellelhetőek legyenek. Az előadáshoz afrikai hagyományos hangszereken előadott zene kapcsolódik.

Elődók: Krista Anita és Tatai Zsolt, a Budapest Bábszínház bábművészei

Jegyek: 500Ft

 

  • Március 23. vasárnap,  10:30

A csodálatos kincses paripa

Mongol mese

trafo3

A csodálatos kincses paripa című előadás a mongol sámán történetekből és mesékből merít. A bábelőadásból megtudhatjuk, hogyan menti meg az ifjú vadász a gyönyörű szép Dingzhent a gonosz szörnytől a gyöngyházfényű fésű és a kincses paripa segítségével.

Ez a mese réges-régen történt, Mongóliában. Itt élt egy öreg vadász, egyetlen leányával, Dingzhen-nel, szerény kis jurtájukban. Szegények voltak, ám két dolgot igen nagybecsben tartottak. Az egyik egy gyöngyház fényű fésű volt. Ezt Dingzhen örökölte édesanyjától, és mindig nagyon vigyázott rá.

A másik pedig nem volt más, mint a csodálatos kincses paripa. Ő volt a leggyorsabb lovuk, vele minden vadat utolért a vadász.

Ahogy telt az idő, Dingzhen felnőtt, eladó sorba került, és mert gyönyörű volt, özönlöttek is a kérők szerény jurtájukba. De egy emberevő szörny varázslattal és csalással elnyerte a lány kezét az apjától. Ám a lány segítségére sietett egy ifjú vadász, a gyöngyházfényű fésű és nem más, mint a csodálatos kincses paripa.

Elődók: Krista Anita és Tatai Zsolt, a Budapest Bábszínház bábművészei

Jegyek: 500 Ft

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása