Fel

Tíz baba közül egy koraszülött. Világszerte.

koraszülött

Tíz baba közül egy koraszülött. Világszerte.

Kilenc kicsi babazokni, s egy még kisebb. Szerte a világon ezzel a szimbolikus képpel igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét a koraszülés fontos kérdéskörére november 17-én, a Koraszülöttek Világnapján. Az eseményhez a magyarországi szervezet, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület egy nyilvános rendezvénnyel csatlakozik, melyre mindenkit várnak.

Az Európai Alapítvány az Újszülöttek Védelméért (EFCNI -European Foundation for the Care of Newborn Infants) irányelveinek megfelelően szimbólumként egy szárítókötelet feszítünk ki az 56-osok terén, rácsíptetett babazoknikkal, amelyből minden tízedik apró méretű lesz, jelképezve a koraszülött babákat.

Az eseményen részt vesznek a Peter Cerny Mentőszolgálat szakemberei, beszédet mond dr. Schill Beáta neonatológus és dr. Soós Andrea, a KORE jogi képviselője. Mesét mond Nyulász Péter író, költő. Beszámolunk a „Koraszülött Ruhagyűjtés” elnevezésű projektünk eddigi alakulásáról, a gyerekek szórakozásáról különböző programokkal gondoskodunk.

A szakértők sátrában koraszülött gyerekek ellátásban jártas szakemberek várják az érintettek kérdéseit: dr. Sényi Katalin gyermekszemész, Bojti Andrea gyermekpszichológus, Bösenbacher Tímea fejlesztési tanácsadó, konduktor. A „Szülők a szülőkért” elnevezésű lelki segélyt nyújtó csoportunk képviseletében Stella Márti válaszol az érdeklődőknek.

Sok szeretettel várunk minden érintett családot, mutassuk meg, „miből lesz a cserebogár”!

Várjuk mindazokat is, akik szeretnének közelebb kerülni az apró hősök világához, segítenék őket az erőteljes életkezdésben.

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben lehetősége van rá, segítse munkánkat egészen kicsi babáknak való ruhák (42-44 méret), textilpelenkák, takarók, egyéb, koraszülött intenzív osztályokon használatos textíliák gyűjtésével, készítésével. Várjuk önkéntes varró-horgoló segítők jelentkezését is. A ruhagyűjtő akció részleteiről a KORE honlapján tájékozódhattok.

Az eseményhez csatlakozhatsz a Facebookon, a Világnap hazai hivatalos oldalán.

Mindenkit szeretettel vár a KORE és a koraszülött.com csapata (http://www.koraszulott.com/)

Kérjük, tarts velünk, hívjuk fel a figyelmet a legapróbbakra!

Időpont: 2012. november 17. 10:00-12:00

Helyszín: Budapest, XIV. 56-osok tere (A Műcsarnok mögött)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása