Fel

Új szezon, új ruhatár kicsiknek és nagyobbaknak – hogy spórolhatunk a legtöbbet?

no-es-gyermeke

Új szezon, új ruhatár kicsiknek és nagyobbaknak – hogy spórolhatunk a legtöbbet?

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond – bár ezzel a mondással egyáltalán nem értünk egyet, van valami, ami elvitathatatlan: nőnek, mint a gomba, a cipő, ami egy hete még jó volt, hirtelen szorít, a nadrág szárából kikandikál a zokni szára, az iskolakezdésre vett pulcsi ujja pedig decemberben már rövid. Apropó, iskolakezdés: minden anyukának ismerős, hogy míg az óvodáskorú gyermeke szívesen hordja a kedvenc mesefigurás nadrágját, még akkor is, ha a térde foltos, egy kamasznak komoly igényei vannak, már, ami a divatot illeti, ami megsűríti a ruhabolti látogatások számát.


Egy gyermek ruházkodása komoly anyagi kiadás, azonban a túlköltekezés egy kis tervezéssel egyáltalán nem szükségszerű. Összeszedtünk néhány stratégiát, amivel megkímélhetjük a családi kasszát, de akár időt is megtakaríthatunk.

Egy édesanyának sem újdonság a kinőtt ruhák továbbörökítése, melyet, bár nagyanyáink is ismerték és alkalmazták, manapság ismét kifejezetten felkapott lett. Különösen jól továbbörökíthetők a ritkán vagy, csak különleges alkalmakra, illetve rövid ideig használt darabok, mint a síkabátok, ünneplő ruhák, babaruhák, azonban kis kereséssel használtan bármi megtalálható. Érdemes szétnézni a turkálókban és a Facebook- csoportokban, ahol a szülők rendszeresen meghirdetik gyermekein kár nem használt ruháit.

Aki idegenkedik a használt gondolatától, vagy egész egyszerűen nem lel rá a neki tetszőre, kis odafigyeléssel annak sem kell vagyonokat elköltenie.

Működő taktika az, ha szezonon kívül vásárolod meg a ruhákat, amikor az üzletek jellemzően olcsóbban árulják őket. Bár tény, nagykabátot nehéz találni augusztusban, a szezon legvégén azonban, amikor a legtöbben már a melegebb időre vásárolnak, sokkal olcsóbban hozzájuthatsz. Ez azonban nem kis előrelátást igényel, emellett nehéz megjósolni, hogy egy gyerek mennyit nő a következő szezonig – jó lesz egyáltalán rá a nagykabát vagy fürdőruha? A kamaszok divatkövetéséről pedig még csak ne is beszéljük, anya legyen a talpán, aki megjósolja, mi lesz trendi a jövő évben.

Ennél egyszerűbb megoldás, ha a szezonon belül odafigyelsz az aktuális akciókra és leértékelésekre, illetve elhasználod a kuponokat, amiket gyakran újságok mellékleteként vagy szórólapokban találni. Ne feledkezz meg továbbá az akciós napokról, amikor több üzlet egyszerre kínál kedvezményeket – például Black Friday.

Szintén egyre népszerűbbek az online akciós újságok, ilyen például a Pepco újság, illetve érdemes letölteni néhány kuponos alkalmazást, ami kényelmesebbé teszi a böngészést. Emellett nem szabad elfeledkezni róla, hogy ruhákat nem csak ruhaüzletben, hanem egyéb, folyamatos akciókat kínáló boltban is vásárolhatsz. Az Lidl akciós újságban például hetente találsz új, jó minőségű és kedvező árú darabokat.

Végezetül okos megoldásként hadd mutassuk be a Kimbino-t, a nagyszerű asszisztenst. Az ingyenesen letölthető alkalmazás megmutatja a boltok akcióit, így a legjobb ajánlattal a zsebedben indulhatsz vásárolni. Mivel pedig mindezt papír felhasználása nélkül teszi, a Kimbino környezetbarát is – egy próbát mindenképp megér!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása