Fel

Újra Sportágválasztó

sport

Újra Sportágválasztó

Sportágválasztó újra megnyitja kapuit. Budapesten és tíz vidéki városban várják a gyerekeket, hogy testközelből megismerjék a sportágakat. Nagy Sportágválasztó szeptember 13-14.

Sportolj velünk

A Nagy Sportágválasztó célja, hogy a felhívja a figyelmet a rendszeres fizikai aktivitás és az egészséges életmód fontosságára. Érezhető és látható, hogy társadalmunk mindennapjaiba milyen mértékben épültek be korunk civilizációs ártalmai, azonban a sport és rendszeres testmozgás hatékony segítséget nyújt e problémák leküzdéséhez, fontos szerepe van a társadalom építésében és a nevelésben. A rendezvénysorozat a gyakorlatban tud segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél többen egyesületi kereteken belül sportoljanak, hogy értelmes célokat találjanak, hogy tudatosan éljék életüket.

A XIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen ismét több mint 90 sportágat próbálhatnak ki díjmentesen a látogatók – gyerekek és felnőttek egyaránt.  A péntek fejezetten az oktatási intézmények számára fenntartott nap, amikor pedagógus kísérettel, csoportosan látogathatják meg a rendezvényt, szombaton pedig a nagyközönséget, a családokat várják.

Példaképek és Környezettudatosság

A rendezvényen két új téma is megjelenik, mely területeket szintén nagyon fontosnak tartanak a szervezők, hiszen kiemelt jelentőséggel bír, hogy e két témával a gyerekek minél többször találkozzanak. Ezen két terület a PÉLDAKÉPEK és a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG.

PÉLDAKÉPEK. Valódi példaképekre szükség van. Fontos, hogy a felnövekvő nemzedék elé igazi példaképeket állítsuk, hogy ne csak a bulvármédiában látott „celebek” álljanak előttük, hanem olyan emberek is, akik valódi értékeket képviselnek. A Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódóan nyilván a sportélet kiválóságai kerülnek elsődlegesen fókuszba, de a rendezvényen a „hétköznapi hősökre” is ugyanúgy szeretnék felhívni a figyelmet.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG. Jövőnk szempontjából meghatározó – nyugodtan nevezhetjük létkérdésnek is -, hogy gyermekeinket mennyire tudjuk környezettudatosságra nevelni, tudatosítani bennük, hogy mennyire fontos, hogy védjük környezeti értékeinket, környezetünket, energiatakarékosan éljük mindennapi életünket.  Ezért a szeptemberi fővárosi rendezvény kiemelten foglalkozik ezzel a témakörrel is.  Nem csak elméleti síkon, hanem – a Nagy Sportágválasztó elvei szerint – gyakorlatban, interaktív módon is.

A tematikus szigetek összefoglaló neve: MÉRTÉK AZ ÉRTÉK – ÉRTÉK A MÉRTÉK

Ősszel nem csak a fővárosban, hanem több mint 10 vidéki városban is lesz Nagy Sportágválasztó!

Tervezett regionális rendezvények:

2013. szeptember 6-7.           Szombathely

2013. szeptember 6-7.           Paks

2013. szeptember 6-7.           Siófok

2013. szeptember 6-7.           Szentendre

2013. szeptember 20-21.       Cegléd

2013. szeptember 20-21.       Pápa

2013. szeptember 20-21.       Szeged

2013. szeptember 20-21.       Szentes

2013. szeptember 20-21.       Makó

2013. szeptember 20-21.       Zalaegerszeg

2013. szeptember 27-28.       Hódmezővásárhely

(A változtatás jogát fenntartjuk!)

További információ: www.sportagvalaszto.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása