Fel

Ültess egy fát!

smalltreehandenvironmentcreditShuterstockcom

Ültess egy fát!

Zene és gyerekek, megfűszerezve egy kis természetvédelmi aktivitással! Ez Tamás Éva Játéktára Zenekar új klipjének az üzenete. Ültess egy fát! Nemes ügy, környezettudatos nevelés, programok, koncertek. Ezekről mesélt nekünk a zenekar megalapítója Tamás Éva.  

 

Ültess egy fát!

 

Védjük a természetet! Óvjuk meg erdeinket! Tegyük a globális felmelegedés ellen! Halljuk mindenhol a címszavakat. De nem elég erről beszélni, hanem tenni is kell! S, hogy mit tehet egy gyerekzenekar? Hát énekel, tanítja a gyerekeket, ahogy Tamás Éva is teszi. „Minden ember feladata, hogy  élhetővé tegye a Földet, a maga eszközeivel. A Tamás Éva Játéktára zenekar úgy döntött, hogy a leginkább érintett közönséget, a gyerekeket szólítja meg, hiszen felelősnek érezzük magunkat a tudatos gondolkodásukért és a jövőjükért egyaránt. – meséli Tamás Éva, a Játéktár vezetője, énekesnője.

 

Természetvédelem Nagykövetei

 

A zenekar tagjainak a természet védelme, a tudatos vásárlás, faültetés, szelektív hulladékgyűjtés  nemcsak egy hobbi, hanem életforma is, ahogy fogalmaz Éva.

„Én még ezt tanultam a nagyszüleimtől, szüleimtől. Ezt az üzenetet szeretném tovább adni nekik is. Mivel zenekarunk évente sok ezer gyerekkel találkozik és nem mindegy, mit üzenünk nekik, dalainkba igyekszünk becsempészni aprócska tudást, ismeretet, hogy a gyerekek ezt is magukkal vihessék, a zenei – és játékélmény mellé. Új lemezünk is az egészség – és természetvédelem témakörére épül. 2017-ben csatlakoztunk a Vadonleső Programhoz,  így azóta már a Természetvédelem Nagyköveteként terelgetjük az általunk értékesnek tartott irányba közönségünket.”

 

download

 

S, hogy mit érünk el egy fa ültetésével? Hogyan vonjuk be a családot, ehhez nyújt segítséget az új dal is.

„A fák ültetése az a lehetőség, amivel bárki élhet. – fogalmaz Éva.  Ha a családokat bevonjuk, személyes élményt adunk a gyerekeknek. Sokkal erősebb inger ez, mintha csak beszélnénk, dalolnánk róla. Együtt ültetjük el a csemetéket és együtt örülünk az elvégzett munkának.”

 

 

Road Show és új klip

 

Az új klipben gyerekekkel együtt valóban fákat ültetnek a zenekar tagja – 53 facsemetét! -, de vajon milyen volt a forgatás a gyerekekkel?

„ A főszereplő gyerekek a Játéktár zeneovisai voltak, akik már előre tanulták a dalt, sokat beszélgettünk arról, hogy miért is fontos ez. – meséli további Éva.  A klipforgatás csodás napsütésben, március 23-án zajlott, ahol Pécsett a Honfoglalás Parkban 53 fát ültettünk el közösen. A kicsik fáradhatatlanok voltak, mind a faültetés, mind a forgatás tekintetében.”

 

Tamás Éva Játéktárának a kezdeményezése nem áll le. Terveik szerint az ország nagyvárosaiban sorra csatlakoznának a faültetésekhez, bevonva a családokat, koncertet adva a szorgalmas gyerekeknek és szüleiknek.

„Ez egy országos Road Show, a célunk az, hogy több éven át zajló Játéktáras faültető sorozatot hozzunk létre. Számokat azért nem mondok, mert ez minden városban egyedi, hogy mikor mennyit és milyen fát lehet ültetni, hiszen a jövőben azokról gondoskodni is kell. A kezdeményezés célja elsősorban a figyelemfelhívás, hogy személyesen, mindenki tegye meg a magáét Földünkért. A program neve: Ültess egy fát a Játéktárral!”

 

A programról részletesen itt tudtok olvasni. https://www.facebook.com/tamasevajatektara/

S a programhoz készített videot itt láthatjátok – https://www.youtube.com/watch?v=iH7F46qf6nM

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása