Fel

Vácz Péter alkotása a Mese.tv-n is

nyuszi2

Vácz Péter alkotása a Mese.tv-n is

pixel
A fiatal animációfilm rendezők sorra hozzák el a nemzetközi díjakat. Így volt ezzel Vácz Péter is, akinek a nyertes filmje most mindenki számára elérhető lett az interneten. A mese.tv oldalán viszont egy korábbi munkáját is megnézhetitek Patakiskola címmel.
pixel

pixel

nyuszi5

Világszám: Nyuszi és az Őz

A Nyuszi és az Őz című animáció – Vácz Péter alkotása számos nemzetközi fesztiválon vett részt, s rengeteg díjjal tért haza. Saját bevallása szerint eddig 120 díjat kapott a kisfilm. A film alapötlete, hogy a békésen éldegélő nyuszilány és őzfiú kétdimenziós kapcsolata alaposan felborul, mikor az őzből háromdimenziós figura lesz. A kisfilmet először most nézheti meg a nagyközönség ingyen, hiszen az alkotó a héten tette nyilvánossá az interneten.

 nyuszi3

 

Mese.tv-n is Vácz Péter alkotás

Nem kis büszkeségünk, hogy  a Mese.tv-n, a több éve sikerrel futó  Versfilmek sorozatban a 2010-es részben, szintén láthattok egy Vácz Péter animációt, amelyet anno közösen Egely Kati osztálytársával készített. A kisfilmben Miklya Zsolt: Patakiskola versét mondja el Molnár Piroska, amelyhez az alkotók gyönyörűen megkomponált textil animációt készítettek. A kisfilm teljesen egyedi, eredeti ötlettel teli, amelyben egy kislány szemszögéből figyelhetitek meg, hogy miképp válik a kis patak hatalmas óceánná.

nyuszi4 Patakiskola

 

 

Néhány kép a Nyuszi és az Őz c. animációs filmből:

nyuszi7

nyuszi6

nyuszi2

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása