Fel

Válogatás a Művészetek Völgye családi programjaiból

momentán_udvar

Válogatás a Művészetek Völgye családi programjaiból

Fesztivál a legkisebbeknek is 

A Művészetek Völgye családbarát fesztiválként mindig gondol a legkisebbekre is, hiszen a fesztivál számos helyszínén készülnek külön gyermekprogramokkal is. Ezek a programfüzetben és a fesztivál weboldalán külön Gyermekvölgy név alatt találhatók összegyűjtve, amelyek kedvezményes jeggyel látogathatók. Az idén második alkalommal visszatérő Egyszülős Központ is a családoknak kedveskedik programokkal a Filmio Udvarban: minden nap 14:30-15:30 óra között írók, zenészek, előadóművészek, énekesek, színészek mesélik el kedvenc meséjüket az érdeklődő közönségnek. Idén olyan hírességek vállalták el, hogy felolvassák kedvenc meséjüket, mint Hobo, Beck Zaza a 30Y-ból, Ferenczi György, Gryllus Vilmos, Harcsa Veronika, Lackfi János, Sebő Ferenc, Varró Dániel, Vecsei H.Miklós. A meséket élőben is követni lehet majd az Egyszülős Központ közösségi oldalán. Az Egyszülős Központok az elmúlt öt évben közel 30 ezer egyszülős családnak nyújtottak támogatást és közösséget. Magyarországon kb. 300 ezer egyszülős család él, ezekben a családokban több mint félmillió gyereket nevelnek.

 

mv_főtér

A Családi KultúTér is számos programmal és minőségi feltöltődéssel várja az érkezőket. A fiataloknak kézműveskedéssel, játékkészítéssel, papírszínházzal, bábszínházzal, koncertekkel is készülnek, emellett pedig a szülőknek is aktív kikapcsolódást kínálnak – legyen az egy szülői csoportos coaching, egy pódiumbeszélgetés a gyerekirodalomról vagy a mesék fontosságáról. Az udvarban kerül megrendezésre Nyulász Péter Berger Szimat Szolgálat regénysorozata inspirálta interaktív kalandjáték is. Az öt államos erdei körúton izgalmas feladatok, rejtvények és titkok várják az érdeklődőket és akár Berger könyvcsomagot is nyerhetnek a résztvevők.

 

Hasonlóan a Művészetek Zöldje is számos színes programot kínál. A Jane Godall intézettel ismét együttműködve kincskeresés, vászontáska-készítés és vizipisztolycsata is megrendezésre kerül. Az udvarban a Bábozd Zöldre Egyesülettel is lehet találkozni, játékkal, könyvbemutatóval, társasjátékkal, beszélgetéssekkel és bábkészítéssel is készülnek.

 

És ez még mind csak ízelítő a Művészetek Völgye kétezerkétszáz programjából: a fesztiválozók a kínálatban találnak még alkotó foglalkozásokat, megismerkedhetnek a fotóművészettel az Analóg Udvarban, sportolhatnak, énekes és verses improvizációkon vehetnek részt, de a Völgyben teret kap a lelki elmélyülés is. A teljes programkínálatért és a kedvezményes jegyekért irány a www.muveszetekvolgye.hu. Ha pedig szeretnél egy kis inspirációt gyűjteni, hogy megtaláld a kétezerkétszáz program közül a neked valót, használd a Völgy programajánlóját: https://programajanlo.muveszetekvolgye.hu/

 

mv_hangulat2

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása