Fel

7 + 1 tipp a gyerekekkel való fesztiválozáshoz

völgy_család (1)

7 + 1 tipp a gyerekekkel való fesztiválozáshoz

Már javában tart a 32. Művészetek Völgye fesztivál, ami nem csak a felnőtteknek szól, hanem a gyerekeknek is. Idén is számos program célozza meg a legkisebb korosztályt, így ők is élvezni fogják az ott eltöltött időt. Összegyűjtöttük azokat a fontos tárgyi és lelki információkat, tanácsokat, amelyek szükségesek a Völgybe, ha családi kikapcsolódásra vágytok.  Ajánljuk fesztiválcsomagunkat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

pixel

pixel

  1. Ha a gyerekek elfáradnak…

Nincs is annál kellemetlenebb, mikor a gyerekeknek fáj a lábuk, unják a sétát, s főleg a tömeget. A fesztivál területén számos árnyákos hely található, így egy pokrócot mindenképp pakoljatok be. Két program között le lehet telepedni egy fa árnyékába, vagy a folyó partjára és ott egy kicsit megpihenni.

 

  1. Ha pancsolni szeretnének…

Nyári melegben a legjobb a vízben való pancsolás. Szerencsére erre is van lehetőség, a kis patak, ami Kapolcson végigfolyik, nagyon csábító a kicsiknek. Rögtön a kőhíd mellett kis köves részben szórakozhatnak. Figyelem! Érdemes erre az esetre egy vízálló cipőt, vagy törlőkendőt bepakolni, amivel le lehet törölni a gyerekek lábáról a sarat.

IMG_1451

Fotó: Völgyfotó

  1. Ha túl nagy a tömeg…

Mert fesztiválokon bizony sok ember van…Figyeljünk oda a gyerekeinkre! Egy hasznos ötlet, hogy mielőtt elindulnátok érdemes a gyerekek kezére egy papír szalagot kötni, amire felírjátok a szülő  telefonszámát és a gyerek nevét.  Nagyobbaknak a mobiltelefon mindig legyen felhangosítva, hogy elérjék a szülők!

 

  1. Ha épp nem élvezik azt a programot, amin részt vesztek…

Egy-egy koncert, vers felolvasás, vagy színházi előadás nem mindig szórakoztató a kisebbeknek. Viszont egy praktikus ötlet: mindig jól jön, ha van nálunk egy kis füzet és egy toll. Bármilyen helyzetben elő lehet venni, és ők máris alkothatnak. A szorgalmasabb szülőknek ajánljuk, hogy készítsenek előre feladatokat, amelyeket ilyenkor megoldhatnak.

DSC_0564

Fotó: Völgyfotó

  1. Ha a koncerten túl hangos a zene…

A Művészetek Völgyében a kora esti Panoráma Színpadon sok gyerek együtt hallgatja meg a szülőkkel a koncerteket. A kicsiknek szokatlan ez a helyzet, hangos a zene, tömeg van. Ilyen esetben jól jön egy hangszigetelő fülhallgató. Így akár a legkisebbeket is nyugodtan be lehet vinni a koncertre, úgy, hogy a hallásuk nem sérül. Viszont tapasztalatból mondom, hogy ha nem a színpad előtt akarunk csápolni, akkor kiválóan lehet hallani, s látni a színpadot a hátsó sorokból is!

 

  1. Ha éhesek…

Mert ha eljön az ebédidő, a  gyerekek valamiért mindig mást akarnak enni, mint amit felkínálunk nekik. A Völgyben kiváló kulináris kínálat van a langallótól kezdve a főtt ételeken át a kürtös kalácsig. Viszont, ha nem szeretnétek minden nap ezekre költeni, akkor érdemes otthon összepakolni egy kis útravalót. Ez lehet diákcsemege, szendvics, süti vagy gyümölcsök. S természetesen sok-sok víz! Szerencsére sok helyen találhattok kültéri kutakat, ahol hamar megtölthetitek a kulacsokat!

IMG_1449

Fotó: Völgyfotó

  1. Ha túl sok vásárfiát szeretnének…

A falu egész területét behálózzák az árusok, és hát melyik gyerek ne szeretne vásárfiát kapni egy ilyen helyen? De a bőség zavarában könnyen előfordulhat, hogy túl sok mindent szeretnének. Ez az a pont, mikor anya, apa már ideges, a gyerekek egyre erőszakosabbak és egyre kétségbeesetten követelőznek…ugye ismerős a helyzet! Ilyen esetben érdemes velük előre megbeszélni, hogy hány ajándékot kaphatnak. Így ők is jól átgondolják, hogy mit választanak  – érdemes többször is körbejárni az árusokat, s közösen kiértékelve, megbeszélve választani – , és így a vásárfiának is nagyobb értéke lesz, jobban meg fogják becsülni.

IMG_1453

Fotó: Völgyfotó

  1. Ha a nagy meleg, vagy épp az eső lenne a gond…

Az úti csomagból nem hiányozhatnak az alapvető dolgok: napsapka, naptej, esőkabát, esetleg gumicsizma. Hiszen az időjárás kiszámíthatatlan, ki tudja a nagy melegben, vagy épp eső után, vagy eső alatt érkeztek meg a 32. Művészetek Völgyébe!

 

Pintér Alma

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása