Fel

Vándormese – kiállítás határokon át

vandor3

Vándormese – kiállítás határokon át

 

Közel három éve alakult az Író Cimborák alkotóköre. Tagjai kortárs magyar írók és költők, a gyermekirodalom alkotói. Az Író Cimborák havonta jelentkeznek új témával, a szövegeket közös blogjukon teszik közzé.

 

vandor2

Az idei, május-júniusi téma: hét határon, a hónap ötletgazdája és szervezője Simon Réka Zsuzsanna, Spanyolországban élő, erdélyi író. Ismert külföldi illusztrátorokat kért fel, hogy rajzoljanak az Író Cimborák számára. A képekhez a hazai alkotók rövid meséket írtak, amelyeket május elsejétől az Író Cimborák oldalán lehet napról napra elolvasni, idegen nyelvekre lefordítva pedig a Cuentos de Pukka oldalon.

vandor5

19 ország, 37 kép, 37 mese, 74 alkotó

A harmadik születésnapját ünneplő társaság interaktív játékra hívja az érdeklődőket, igazi, térbeli könyvvé állítva össze a történeteket és illusztrációkat a MÜSZI-ben (Művelődési Szint). A látogatók bejárhatják, megtapasztalhatják a hét határon átívelő alkotói együttműködést. A MÜSZI-t igazi mesebeli kalandparkká változtatja a társaság. A kiállítás időtartama alatt változatos családi programokkal készülnek a Cimborák, továbbá lehetőség nyílik az iskolai osztályok számára kortárs szerzőinkkel találkozni, testközelből átélni, hogyan születik a mese. Élménnyé válik az irodalom és a képzőművészet.

vandor6

Kalandozzatok velük hetedhét határon!

HELYSZÍN: MÜSZI – Művelődési Szint,
Budapest Blaha Lujza tér 1.,
Corvin Áruház III. emelet bejárat a Somogyi Béla u. felőli oldalon, zöld MÜSZI logós ajtón (ha zárva, kéretik csengetni!)

vandor1

 

Programok:

Június 4-11 (megnyitó előtti héten): rendhagyó irodalomórák az Író Cimborákkal.

Június 11. 18.00.: Hét határon kiállítás ünnepélyes megnyitója.  A kiállítást megnyitja: Simon Réka Zsuzsanna és Paulovkin Boglárka

Június 11-30.: Író-olvasó találkozók, játékos tárlatvezetések a kiállítás helyszínén az Író Cimborákkal.

A programokról bővebb tájékoztató az Író Cimborák oldalán található.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása