Fel

Fonogram díj – Bíró Eszternek

biroe5b

Fonogram díj – Bíró Eszternek

 

Átadták a 2014-es Fonogram díjakat, s a jeles küzdelemben az Év hazai Gyermekalbuma díját Bíró Eszter kapta meg, az Állati Zenés ABC c. lemezéért. 

biroe1

A lemezről:

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté. 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

biroe2

Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.

A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Fodo (Födő Sándor) írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a könyv illusztrátora a frissen díjazott Vácz Péter.

A lemezen Födő Sándor “Fodo” és Hámori Máté mellett olyan vendégművészek is szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, Nikola Parov, Szirtes Edina “Mókus”, Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórusa.

biroe4

Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól kezdve egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin-amerikai ütőhangszerekig.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban.

 

Az énekesnő dalait, videoit az egyszervolt.hu –http://egyszervolt.hu/dal/allati-abc.html és a mese.tv – https://www.youtube.com/watch?v=u0z2v6FCgXY oldalon is megnézhetitek, meghallgathatjátok.

Bíró Eszter díjazott albuma igazi felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása