Fel

Lezárult a Meseposta-játék

posta5

Lezárult a Meseposta-játék

 

 

Véget ért a „Meseposta – Az időkapszula titka” elnevezésű játék az egyszervolt.hu oldalon ! 

www.meseposta.hu/idokapszula honlapon játszódó „Meseposta – Az időkapszula titka” című kalandos történet főszereplője Postás Panni és Postás Peti volt.

posta1

A játékot egy, a gyerekek számára izgalmas kerettörténet köré építettük, amely minden héten újabb epizóddal, és egy-egy hozzá kapcsolódó játékkal bővült.

 

A feladat

A Postamúzeumban a két kispostás egy rejtélyes időkapszulára bukkant, amelynek titkát az ismerheti meg, aki 6 héten át kitartóan játszott. A kedves és izgalmas történethez ügyességi és heti frissítésben logikai játékok, valamint minden egyes nap más-más okosító kvíz feladatok kapcsolódtak.

posta3

A regisztrált és a heti 5 bélyeget összegyűjtő résztvevők között hetente tárgynyereményeket sorsoltunk ki, így hétről hétre 3-3 nyertes lett gazdagabb egy-egy Geomag készlettel, valamint a szerencsések családi belépőt nyertek a Posta- vagy a Bélyegmúzeumba.

posta4

A kalandos mesejáték a szórakoztatás és a vonzó nyeremények mellett játékosan oktató feladatokat is tartalmazott. Olyan dolgokat tudhattak meg a játékosok, mint például, mi minden olvasható le egy feladott borítékról, mit jelent az újság előfizetés, vagy például mit őriz a Bélyegmúzeum titokszobája.

A játék fődíjáért azok a látogatók versenghettek, akik 6 héten keresztül, legalább heti 5 alkalommal játszottak, és megoldották a feladatokat.

 

A nyeremény

A II. helyezett 20.000 Ft, a III. helyezett 15.000 Ft értékű Lego ajándékcsomagot kapott, családi belépővel a Posta vagy Bélyegmúzeumba.

Az első helyezett jutalma a 35 főre szóló, egész napos osztálykirándulás volt a budapesti Postamúzeumba, amelyet a Győr-Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola. C osztályos tanulója, Gricz Kinga nyert.

posta2

A kiránduláson a gyerekek remekül érezték magukat, és az interaktív kiállítás, valamint a postamúzeumi foglalkozások egész napra lekötötték a társaságot!

 

Játékos oktatás

A Magyar Posta megrendelésére létrehozott Meseposta honlap témáinak, játékainak kialakításában mind a Posta, mind a Bélyegmúzeum komoly szakmai segítséget nyújtott. Nem volt ez másként az Időkapszula nyereményjáték megvalósításakor sem.

A cél az volt, hogy a gyerekeket minél jobban megismertessük a ma és a régi korok postájának világával.

Fontos kiemelnünk, hogy a kampány edukációs elemeit sikerült olyan iskolai környezetben is népszerűsíteni, bemutatni, ahol örömmel használták fel a digitális oktatási folyamatban.

Az erről szóló visszajelzések közül kiemelten szeretnénk bemutatni egy blog bejegyzést:
http://szevirma.blogspot.hu/2014/06/meseposta-az-idokapszula-titka-jatek.html
A játékosoknak köszönjük a megfejtéseket és a kitartó munkát, a nyerteseknek pedig még egyszer gratulálunk!

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása