Fel

Játszva / dalolva az óvodába – Interjú Major Eszterrel

IMG_0484

Játszva / dalolva az óvodába – Interjú Major Eszterrel

Milyen érzés az óvodába való beszoktatás? Mit érez az anya, az apa, és a gyerek? Erről énekel legújabb videójában Major Eszter is, aki két gyermekes anyaként kitalált egy trükköt, hogy örömtelibb legyenek a reggelek.  Erről szól a Varázsköpeny című dala. A dalszerzővel, énekesnővel beszélgettem dalokról, ovis beszoktatásról, versekről. 

Megjelent új kliped – Varázsköpeny címmel, olyan fontos témáról szól, mint az óvodai beszoktatás, az elszakadás, az elválás. Mesélnél kérlek erről, hogy ez miért volt neked fontos, hogy még dalt is írj erről? 

Kétgyerekes anyukaként én is megtapasztaltam, hogy milyen jelentőségteljes dolog az életben az első igazi elválás. Megéltem azt is, hogy mennyire gyerekfüggő az óvodába beszokás, mert a nagyfiam hátra sem nézett, a kislányom viszont nagyon nehezen szakadt el tőlem. Emiatt vele különböző varázslatokhoz folyamodtunk, ami megkönnyítette az elválást és a külön töltött időt is elviselhetőbbé tette. Varázsköpenyt, varázspuszit és varázsölelést adunk azóta is egymásnak minden reggel. A varázsölelés ötlete eredetileg tőlem jött, de a kislányom fejlesztette tovább. Aztán egyszercsak jött a gondolat, hogy ha ezzel másoknak is segíteni tudnánk, miért is ne írjunk belőle egy dalt és készítsünk hozzá klipet.

Kökény Attila, Rakonczai Viktor, Major Eszter szövegíróval a közös koncertjükre készülnek

Az új klipben te énekelsz, amely újdonság, hiszen te mindig a másik oldalon voltál – a szövegeket írtad, most viszont reflektorfénybe kerültél. Hogyan született meg ez a döntés? Hogy élted meg? Miképp készültél rá? 
A két gyereklemezünkön, a Napraforgókon és a Holdraforgókon is énekelek már egy-egy dalt, és a koncertjeinken is dalra szoktam fakadni, de az eddigi videóklipjeinkben tényleg azok a sztárok énekeltek, akikkel az elmúlt évtizedekben együtt dolgoztam, mint szövegíró.
Most azonban úgy éreztem, hogy ezt a témát én tudnám a leghitelesebben átadni, hiszen teljesen a mi életünkből született.
A dalt a férjem, Lázár Tibor írta, a klipben pedig a zenekarunkon kívül a gyerekeink is szerepelnek.
Az éneklést folytatni fogod? Mik a terveid? 

Évek óta járok énektanárhoz, hogy a koncertjeinken a legjobbat tudjam kihozni magamból. Magyar Hajnal nagyon sokat segít nekem, mind hangképzésben, mind előadásmódban, és eddig a színpadon segítségemre volt Volkova Kriszti is, aki tavaly év végén a szólóprodukciójára koncentrálva elbúcsúzott a zenekarunktól. Úgyhogy mostantól még több dalt fogok a koncerteken Tarr Dávid mellett előadni.

Dalszövegíróként, íróként is dologzol tovább. Milyen új klippel, kötettel készülsz a jövőben? 

A napokban adtam le az első mesekönyvem kéziratát, amely szeptemberben jelenik meg a Napraforgó kiadónál. Az Ilyen vagyok! – Milyen vagyok? című kötetemben az erényekről szóló témáit bontom ki. Nagyon izgalmas volt a meseírásban is kipróbálni magamat,   hálás vagyok a kiadónak, hogy felkért erre. Emellett pedig a napokban elkészült egy új klipünk Bereczki Zoltánnal is, még a Holdraforgók lemezről a Korcsolyázás című dalból.

Zoli szavaival élve ez a dal “az önmagunk feletti győzelem dala, hiszen a sikerélmény minden gyerek és felnőtt számára fontos, erre a fajta örömre, boldogságra mindennap szükségünk van az életben.”
És az éneklést is folytattam, Valentin napra megjelent A szerelem vándorai című kislemezem három Petőfi vers feldolgozással.
– AK –
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása