Fel

Vasútmodell fesztivál

images

Vasútmodell fesztivál

A vasútmodellezés szerelmesei számára gazdag programot kínál a közkedvelt Vasúttörténeti Park október második hétvégéjén a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Vasútmodell Fesztivállal, amely Magyarország – és talán a kelet-közép európai régió – legnagyobb vasútmodell kiállítása. 

Nemzetközi modellek

imgres

A kiállítás nemzetközi résztvevői között köszönthetünk bolgár, lengyel, német, osztrák, cseh és szlovák vendégeket és a már ismert hazai munkák mellett lesznek új, még eddig be nem mutatott terepasztalok, modellek is.

A tavalyi rendezvényen 35 kiállító vett részt, a 2013-as fesztiválra már ennél többen jelezték részvételi szándékukat.

A színvonalas, nemzetközi rendezvényen bolgár, német cseh, szlovák, lengyel, osztrák és magyar modellezők munkái töltik meg újra a 3300 nm-es kiállító területet, így a látogatók az év legnagyobb vasútmodell kiállítását tekinthetik meg.

Terepasztalok világa

A terepasztalok sokfélesége is példázza a vasútmodellezés széleskörű lehetőségeit, melyből bárki ötletet meríthet és akár otthon is elkészítheti a saját asztalát.

Az alábbi terepasztal típusokat tekinthetik meg a három nap alatt a látogatók:

H0e, 0e, TT FREMO nemzetközi terepasztalt, 20-25 db hagyományos terepasztalt (LGB, TT, N, Z méretekben) és egy megépített LEGO várost.

A vasútmodellezés kezdeti lépéseihez nyújtanak segítséget a helyben modelleket és kiegészítőket kínáló üzletek a vasútmúzeum Orient csarnokában, melyhez a sokszínű modellbörze is hozzájárul.

Aki friss levegőn egy kis szórakozásra vágyik, kipróbálhatja a hajtányozást, a csajka sínautót, a lóvasutat, utazhat gőzmozdonyon, tehet egy kört a fordítókorongon, vagy felülhet a népszerű kerti vasútra.

A családok kedvelt szórakozóhelye ezen a hétvégén 10-től este 18-ig várja látogatóit, akik a 30-as és a 30A jelű autóbuszokkal is eljuthatnak a vasúti élményparkba.

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95. Tel.:(06 1) 450-1497 www.vasuttortenetipark.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása