Fel

Versfilm sorozat – Ötödik évad

szaloki_gingallo

Versfilm sorozat – Ötödik évad

Az Egyszervolt.hu szerkesztősége és a  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – MOME animációs tanszék– közös vállalkozása, hogy igényes gyerekzenékhez, illetve kortárs költők verseihez készítenek animációt. A sorozat elérkezett az ötödik évadához, s szeptembertől  – heti frissítésben –   10 új részt nézhetnek meg a www.mese.tv látogatói.

 

 Versfilmek sorozat – Ötödik évad

A Versfilmek sorozat a mese.tv egyik közkedvelt programja, mely idén elérkezett az ötödik évadához. Nézettségi adatai is azt igazolják, hogy közkedveltek és nézettek a kisfilmek. Az animációk és a kortárs költők versei, mai gyerekzenekarok művei több százezer látogatót vonzanak az oldalra.

misztral_kicsi_vagyok

A Versfilmek sorozat egyértelműen a mese.tv egyik sikerszériája, mely a weboldal egyik célkitűzését is bizonyítja, hogy jövője van az internetes televíziózásnak. Sok háztartásban már fontos szerepet kap a számítógép, mint televízió. Ám ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban nézhessék az internetes tévét, s valóban igényes műsort kapjanak, fontos a jó műsorválasztás. Ebben partner a mese.tv szerkesztősége, ahol számtalan kisfilmet, mesét illetve sorozatokat láthatnak a gyerekek.

10 új film a mese.tv programján

Az új sorozatban 10 új filmet láthatnak a nézők. Idén nem versekhez készültek animációk, hanem a mai gyerekzenekarok, előadóművészek kiváló alkotásait válogattuk össze. Olyan művek ezek, amelyeket már régóta ismernek, énekelnek a gyerekek, de a hozzájuk álmodott animációs világ talán még közelebb hozza a dallamokhoz őket, még ismertebbé teszi számukra a zenét.

Egyszervolt.hu és MOME Anim összefogás

kalaka_milyen_allat

A MOME Anim és az Egyszervolt.hu gyerekportál összefogása kettős küldetést teljesít a filmsorozattal: egyrészt népszerűsíti a kortárs gyerekirodalmat, gyerekzenét, másrészt teret ad a friss, új és kreatív szemléletnek a vizuális kultúra terén.

Mindez szervesen illeszkedik az Egyszervolt.hu filozófiájába, hiszen a portál-csoport eredetileg is a gyermekkultúra ápolása és fejlesztése szándékával jött létre. A kezdetektől része ennek az animáció, a rajzfilm, lévén az a gyerekek által különösen kedvelt műfaj, s mint ilyen, kifejezetten alkalmas a kortárs gyerekirodalom megismertetésére, megszerettetésére.

A Versfilmek sorozat elkészítése a MOME Anim képzési rendjébe illeszkedve a rajzfilmkészítés gyakorlata mellett, a megrendelésre készülő animációs munkát is szimulálja, másrészt valódi kreatív megnyilatkozási lehetőséget kínál.

Versfilmek 5. Évad

Producer: Fülöp József és Pintér Róbert

Konzulens: Iványi – Bitter Brigitta és Gacs Réka

Szerkesztő: Almásy Katalin

Alkotások:

 

1.    Kóska Zoltán – Szalóki Ági: Gingalló

2.    Gyulai Panni – Palya Bea : Dunna

3.    Takács Barbara- Kaláka: Holderdő

4.    Szász Enikő – Eszterlánc-Mesezenekar: Rettentő ébresztő

5.    Németi Fanni – Eszterlánc- Mesezenekar: Badar Állathatározó

6.    Tímár Anna – Kiskalász: Palacsinta

7.    Varga Tímea Laura – Kaláka: Milyen állat kell nekünk

8.    Buda Flóra Anna – Misztrál: Műlovarnő

9.    Szabó Alex + László Márk – Misztrál: Kicsi vagyok én

10.   Hegyi Olivér+Szénási Marcell – Gryllus Vilmos: Pörög, forog a szoknya

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása