Fel

Világ körüli utazás növényekkel

szam1

Világ körüli utazás növényekkel

 

Kertészkedünk: magokat vetünk, palántázunk, szüretelünk körbe járva a földgömböt. Májusban: Amerika. A “Világ körüli utazás növényekkel” programsorozatból: ” Veteményeskert őshonos zöldségekkel” kiskertész foglalkozás. Május 17-én 10.00 és 11.15 órától

 

szam3

A “Világ körüli utazás növényekkel” a Szamóca Kiskertész Tanoda és a Füvészkertért Alapítvány együttműködésével indult 5 hónapos programsorozat missziója közelebb hozni a gyerekeket a természethez, a növény- és állatvilág sokszínűsége által. Foglalkozások egyéni jelentkezőknek kéthetente szombatonként, óvodás és iskolás csoportoknak kedden és csütörtökön délelőtt.

Kertészkedünk: magokat vetünk, palántázunk, szüretelünk körbe járva a földgömböt.

 

Bejelentkezés szükséges!

Árak: 1500 Ft/gyerek. A felnőtt kísérő a Füvészkertbe belépőjegy vásárlásával tud bejönni, de a foglalkozás idejére ott lehet hagyni a gyereket.

Kedvezmények, bérletek, részletesebb információ a weblapon.

https://www.facebook.com/Szamocatanoda

www.gyerekkertesz.hu

 

szam4

 

Öt hónap, öt kontinens növényei 2014. január-május

Kertészkedünk: magokat vetünk, palántázunk, szüretelünk körbe járva a földgömböt.

Öt kontinens növényeit ismerjük meg a Füvészkert gyűjteményein keresztül.

Budapesten a Füvészkertben: Szamóca Kiskertész Klub Kerti móka kéthetente szombatonként

Szamóca Kiskertész Műhely Oktatás a fenntartható fejlődés szolgálatában óvodás és iskolás csoportoknak kedden és csütörtökön délelött.

Témák: Január: Ausztrália, Új-Zéland Február: Afrika, Március: Európa, Április: Ázsia, Május: Amerika.

 

szam2

 

Célunk:

… játékos kertészkedéssel megváltoztatni a gyermekek – és általuk szüleik –  életszemléletét, egy zöldebb, környezettudatosabb életforma kialakítása érdekében, amelyben értéket jelent a saját kertben, saját munkával megtermelt biozöldség és az alkotás öröme fűből-fából-virágból és újrahasznosított anyagokból.

 

A Szamóca kiskertész-tanoda által szervezett foglalkozásokon saját tapasztalatainkat adjuk át a gyerekeknek: megmutatjuk nekik, hogyan tehetik zöldebbé környezetüket, miként termeszthetnek ők maguk egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

 

Megismertetjük velük hétköznapi világukban rejlő lehetőségeket: hogyan lehet akár egy balkonládában, vagy az ablakpárkányon konyhakertet nevelni, milyen módon lehet zölddé varázsolni egy sivár falat vagy veteményeskertté, színes virágoskertté az óvoda és az iskola poros udvarát. Bevezetjük őket az újrahasznosítás rejtelmeibe: a környezetükben található, már nem használatos tárgyakból és a kidobásra ítélt hulladékokból hogyan lehet egyszerű kreatív alkotásokat létrehozni.

 

Minden iskolában és óvodában található egy talpalatnyi föld, ahol a gyerekek kertészkedhetnek, ahol részesévé válhatnak annak a folyamatnak, mely során a földbe szórt magból kifejlett növény majd az asztalukra kerülő táplálék lesz.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása