Fel

Voyager 3 – gyermekfelügyelettel

voyager1

Voyager 3 – gyermekfelügyelettel

pixel

Babysitter helyett a Parányi Műhely várja a gyerekeket a Tünet Együttes Voyager 3 című előadása alatt március 31-én a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A Parányi Műhely, Amíg ti, mi nápolyi elnevezésű gyerekprogramját Rácz Dóra és Rácz Nóra, egy grafikus és egy építész-díszlettervező álmodta meg. Céljuk, hogy a felnőtt előadásra érkező szülők gyermekeinek szórakoztató időtöltést kínáljanak.

 

pixel

pixel

 

Március 31-én látható újra a Tünet Együttes Voyager 3 – mission is possible című előadása a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A 2014 novemberében bemutatott darabhoz ez alkalommal gyermekprogram is csatlakozott, Amíg ti, mi nápolyi címmel. A szórakoztató gyermekmegőrző otthonát, a Parányi Műhelyet Rácz Dóra, grafikus és Rácz Nóra építész-díszlettervező alapította. A műhely, a felnőtt színházi előadásra érkező szülők gyermekei számára kínál izgalmas programokat. A két alapító elmondása alapján egyre több különböző szakmabeli barátjuk, zenészek, bábszínészek, sőt még szakácsok is csatlakoztak hozzájuk. Az Amíg ti, mi nápolyi elnevezésű programjukon a szülők által megtekintett előadás témájából, díszletéből és jelmeziből kiindulva játszanak, akcióznak, alkotnak, s bármilyen felnőttes téma is legyen az alapja, ők gyerekszemmel közelítik meg.

 

voyager3

Az előadás másik különlegessége, hogy a Tünet Együttes csatlakozott az Országos Vérellátó Szolgálat március 28-i Véradók Fesztiváljához. Az ezen a napon a MOM Kulturális Központba ellátogató véradók, az OVSZ által ajándékozott „szórakoztató csomagban”, az Együttes különlegesen egyedi „kőzetkuponját” is megtalálják, amit a március 31-i valamint a május 8-i Voyager 3 című előadásra válthatnak be.

Voyager 3, egy mission, ami possible

 

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél.
A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai.  De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet.
Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

 

voyager2

„Van itt szó szexről, elmúlásról, a sündisznó szívveréséről, és mindarról, amit az emberiség végeláthatatlan önkifejezésében kitermel önmagából. (…) Az etűdök tartalma hol mélyen megérintő, hol kifejezetten vicces, jó ritmusérzékkel váltogatva a különböző hangulatokat és a mozgalmasságot.” (7óra7, Hajnal Márton)

 

„Az előadás összességében elgondolkodtat, tartalmaz megható, együttérzésre késztető részeket, felvet általános „nagy kérdéseket” és tudatosan szórakoztat (…).” (Kutszegi Csaba, Színház)

 

voyager1

Tudtad?
1. Hogy a Voyager 2 űrszondát 1977-ben lőtték föl Floridában, a Voyager 1-et pedig 15 nappal később indították útnak ugyaninnen?
2. Hogy az aranylemez a Voyager 1 és 2 fedélzetén elhelyezett időkapszula, ami a földönkívülieknek visz hírt a világunkról?
3. Hogy a szökési sebesség az a küszöbsebesség, mellyel a test legyőzi a Föld gravitációs erejét, és képes tőle elszakadni?
4. Hogy az évszakok kialakulása a Föld Nap körüli mozgásának és a tengelyferdeségnek a következménye?

 

Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter
Dramaturg: Závada Péter
Látvány: Szirtes Attila
Jelmez: Béres Móni
Speciális kellék: Béres Móni, Rácz Dóri, Nagy Fruzsina
Támogatók: Jurányi Inkubátorház, Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása