Fel

Weöres Sándor 100

weores2

Weöres Sándor 100

 

2013. június 22-én volna száz éves Weöres Sándor, a magyar gyermekköltészet egyik, vagy talán inkább a legmeghatározóbb alkotója. Az egyszervolt.hu egy kis gyűjteményes csokorral, s egy versillusztrációs pályázattal tiszteleg a „költőfejedelem” előtt.

weores1

Weöres Sándor „gyerekversei”, mondókái már életében klasszikusokká váltak. Az idéző jel arra utal, hogy legtöbb versét eredetileg nem is gyerekeknek szánta. Mégis ösztönösen érezte meg a ritmusaival, szójátékaival az utat a gyerekekhez. Művészete mind a mai napig fontos és alapvető igazodási pontot jelent a magyar gyermekköltészetben. Alkotásai számtalan feldolgozásban éltetik tovább Weöres Sándort, s az Egyszervolt.hu is egy ilyen dalokból, rajzfilmekből készített összeállítással köszönti őt a századik születésnapján. A csokorban olyan versek is szerepelnek, melyeket Weöres Sándor egy-egy költeménye ihletett – s azt gondolták tovább a szerzők.

weöres 100 1

Versillusztrációs pályázat

A kerek évforduló alkalmával nyári rajpályázatot hirdet gyerekeknek az Egyszervolt.hu: három Weöres Sándor vershez várunk illusztrációkat. A képek bármilyen síktechnikával készülhetnek.

A legjobban sikerült képek felkerülnek a vers mellé az Egyszervolt vers rovatába, alkotóik pedig egy kis könyvjutalmat kapnak.

Csupa fehér:  http://egyszervolt.hu/vers/csupa-feher.html
Kutya-tár: http://egyszervolt.hu/vers/kutya-tar2.html
A medve töprengése: http://egyszervolt.hu/vers/a-medve-toprengese.html

A képeket augusztus 22-ig várjuk postán vagy e-mailben.
FONTOS, hogy a címzésben (e-mail tárgyában) szerepeljen a „Weöres 100 rajz” jelige.

E-mail cím: info@egyszervolt.hu
Postacím: Egyszervolt szerkesztősége 1024 Budapest Apor V. tér 25.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása