Fel

Zöldi Ákosék a terepen

Zöldi Ákosék a terepen

 

A három hónapon keresztül tartó izgalmas online vetélkedő után a Földvigyázók felálltak a számítógép mellől és személyesen is találkozhattak június 4-én a szegedi Nagy Sportágválasztón. Zöldi Ákosék sátrában a nap folyamán több száz gyerek és szülő vett részt az ügyességi feladatokban, kvízben és a kézműves foglalkozáson. A nap folyamán az online vetélkedő díjazottjai is átvették nyereményüket.

 

Zöldi Sátor

A Zöldi Ákos és Földvigyázók program online része véget ért, de a lelkes játékosok és az érdeklődők júniusban és szeptemberben is találkozhatnak Ákosékkal és feladataikkal. A program második részében regionális Zöld Napok kerülnek megrendezésre Magyarország 6 régiójában. Ebben a sorban elsőként június 4-én a szegedi Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódva állítottuk fel az első Zöldi Ákos sátrat. A Sportágválasztó közel 6000 résztvevője találkozhatott Ákosék ügyességi játékaival kvíz kérdéseivel. Az érdeklődők e mellett kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol újrahasznosított anyagokból készítettek különböző ajándéktárgyakat. A program része volt a Fogi színház Kuka mese című előadása, melyet a tűző nap ellenére sok gyerek nézett végig. A sátor mellett felállított fotófalnál minden gyerekről készült fénykép, melyet a www.zoldiákos.eu oldalról letölthetnek maguknak.

Eredményhirdetés

 

A szegedi rendezvény adott otthont az online vetélkedő díjkiosztójának. A verseny egyéni győztesei, és a Dél Alföldi régió iskolák versenyének győztesei vehették át nyereményüket. A nagy Sportágválasztó nagyszínpadán Katona József az Egyszervolt Alapítvány kuratóriumi tagja adta át a díjakat. Az egyéni versenyben első helyezést ért el Beke Petra. Második és harmadik helyezésen Péter István Dániel és Gallik Zoltán osztozott. A Kunfehértói Általános iskola és Napközi otthon diákjai nem csak a Dél Alföldi régióban teljesítettek kiemelkedően. Eredményükkel az ország legjobb iskolája lettek a versenyben. Jutalmuk részeként az iskola 16 diákja töltött el egy napot Szegeden, vett részt a Zöldi Ákosék Zöld Napján programjain, mi több még a Sportágválasztón felsorakozott sportágakat is kipróbálhatták.

 

További programok

A szegedi esemény sikeres nyitánya volt a Zöldi Ákos rendezvényeknek, melyek a 2011/12-es tanév elején folytatódnak. A környezetvédelem elkötelezettjeit, Zöldi Ákos barátait és minden érdeklődő gyereket és családját várjuk szeptemberben Szombathelyen, Szekszárdon, Veszprémben, Egerben és Nyíregyházán, ahol a Zöldi Ákosék Zöld Napjain az adott régiók nyertes osztályát is vendégül látjuk, átadjuk nyereményüket. Aktuális információ a rendezvényekről a www.zoldiakos.eu oldalon található.

Szűcs Dóra

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása