Fel

15 éves magyar fiú focizhat Podolskival

podolski2

15 éves magyar fiú focizhat Podolskival

Minden eddiginél eredményesebb volt a Cartoon Network csatorna immáron hagyományosnak nevezhető futballversenye, a Cartoon Network Fociakadémia. A versenyre jelentkező ifjú európai focisták legjobbjai idén is meghívást kapnak egy nyári, angliai futballedzésre, amelyet Lukas Podolski, az Arsenal csatára tart személyesen.

A 2013 június 1-én indult Cartoon Network Fociakadémia akció során futballrajongó gyerekek tölthették fel focis videóikat a www.CartoonNetwork.hu/fociakademia oldalra.

podolski4A verseny egyidejűleg nyolc országban zajlott  – Bulgáriában, Németországban, Oroszországban, Magyarországon, Hollandiában, Belgiumban, Lengyelországban, és Romániában. A résztvevők 1024 videót töltöttek fel a Cartoon Network különböző nyelvű honlapjaira, a filmeket összesen 1,036,546-an nézték meg.  Az országok közül a lengyel gyerekek bizonyultak a legaktívabbnak, a maguk 448 sikeres nevezésével, ezt követően pedig a magyar gyerekek töltötték fel a legtöbb, 361 videót.

A videókból a közönség választotta ki a húsz legjobbat, majd a Képes Sport magazin és a DIGI Sport csatorna szakértő zsűrije döntötte el, hogy ki utazhat egy kísérővel és a többi európai ország bajnokával együtt a Cartoon Network különleges, Lukas Podolski által vezényelt edzésére, Angliába.

A zsűri választása a 15 éves Tóth Istvánra esett, s íme a döntéshez fűzött indoklás:

“Tóth István kisfilmje igazi profi munka. Kezdve azzal, hogy előre kigondolta és megkomponálta, mit is szeretne bemutatni. Ebből is látszik, mennyire komolyan vette a játékot. Az is szembetűnő, hogy képzett, iskolázott játékos, aki nem csak tökéletesen végrehajtja, de élvezi is a cseleket és a kunsztokat. A zsűrinek kifejezetten tetszett, hogy nem csak a trükkökre helyezte a hangsúlyt, és a rúgótechnikáját és a pontos, erős lövéseit is bemutatta. A döntőbe jutott 20 játékos közül kiemelkedett, rászolgált arra, hogy személyesen találkozhasson Lukas Podolskival.”

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása