Fel

3 + 1 relaxációs módszer – fáradt anyáknak

seta

3 + 1 relaxációs módszer – fáradt anyáknak

Ugyan már, az anya sosem fáradt! Mi mindig pörgünk, jelen vagyunk, 100 %-os teljesítményt nyújtunk. Vagy mégsem? Tudnak az anyák pihenni? 3 egyszerű ötlet, hogy feltöltődj! Pihent, nyugodt anya – egyenlő – kiegyensúlyozott gyerek.
pixel

pixel

 

Sétálj egyet!

Ha megteheted, akkor menj el egyedül sétálni! 10-20 perces séta alatt máris kiszellőzik az agyad! Érdemes egyedül menni. Most a gyerekek maradjanak otthon! Figyeld a tájat, amerre jársz.  Figyelj belülre, lélegezz nagyokat! Útközben ne állj meg beszélgetni ismerősökkel, csak köszöntsd őket! Ez most a te időd! Magadra figyelj!

 

teazik

Teázz!

A teázás segít ellazulni! Ha teát készítesz, érdemes elgondolkodnod, hogy milyen teára van szükséged. Ha valamilyen problémád van, akkor arra célirányosan keress ki, válassz teát. A legjobb, ha nyugtató teákat iszol. Erre kiváló a citromfű tea. A citromfű enyhe citromos íze lenyugtatja a lelkedet, kisimítja az idegrendszeredet. Mindig úgy ülj le teázni, hogy nyugodtan iszod meg! Nem hagyod kihűlni, hanem odafigyelve, minden egyes kortyot ízlelgetve idd meg! Ha van kedve a családnak bekapcsolódni a teázásba, akkor igyátok meg együtt. De ez az idő csak is a teázásról szóljon!

furdo2

Végy egy forró fürdőt!

Ki mondta, hogy csak a wellness szállodákban lehet relaxálni? Otthon a saját fürdőszobádat is átalakíthatod wellness központtá! Ha segít, akkor készülj fel rá, takarítsd ki a fürdőszobát, tegyél rendet. Gyújts gyertyát, vagy illatosítót! Majd vegyél fürdősót, olyan illatosításban, amelyik neked tetszik! Majd lépj be a saját wellnessedbe! Ez az idő csak a tiéd! Most ne engedd be a gyerekeket! Ilyenkor tudatosan készülj erre, valakit kérj meg a családból, hogy 10-15 percre vigyázzon a gyerekre! A vízben relaxálhatsz, olvashatsz is! A telefont hagyd kint! Egy-egy ilyen fürdés után – akár a gyerekek is megfürödhetnek a nagy vízben – persze csak utánad! Hidd el, nekik is élmény lesz, készülni fognak rá, örülnek, hogy ha anya ilyen nagy vízben fürdik, mert nekik is buli lesz utána az esti mosakodás!

 

illoolaj

+ 1

Ha végképp nincs időd ilyen trükkökre, akkor segítenek az illóolajok! Vedd elő, vagy ha nincs, mindenképp szerezz be egy illóolaj párologtatót! Most már csak a megfelelő illóolajakat kell kiválasztanod, amelyek nyugtatnak, lazítanak. Erre kiváló: levendula, citrom, narancs illatok.

Ha a lakást ilyen finom, nyugtató illatok telítik be, akkor még a konfliktusok is hamarább kisimulnak, a gyerekek is megnyugszanak.

Érdemes kipróbálni! Csak nyugodtan, pihenten! Higgyétek el, egy nyugodtabb, pihentebb anyuka mellett a gyerekek is sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek!

 

AK

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása