Fel

4 + 1 ötlet, hogy valóban sikeres legyen a szülinapi zsúr

kindergeburtstag

4 + 1 ötlet, hogy valóban sikeres legyen a szülinapi zsúr

 

 

 

Gyermekeink szülinapi partija mindig különleges élmény. Örömmel készülnek a gyerekek és a szülők is. Hogyan tehetnénk minél kerekebbé az ünnepséget? Mire figyeljünk oda, hogy a gyerekek és a felnőttek is biztonságban legyenek. 4 + 1 tipp szülőknek.

 

  1. Gondold végig, hogy hány gyerekre tudsz felelősségteljesen figyelni

Talán ez a legfontosabb, mert egy ilyen szülinap, akárhogy is vesszük a gyerekeknek buli, nekünk szülőknek pedig kihívás, feladat. Mielőtt bármilyen bonyolult program szervezésébe kezdenénk, jó tudni, hogy a gyerekek nélkülünk, felnőttek nélkül is jól tudják magukat érezni. Sokszor nekünk felnőtteknek, csak a felügyelet marad, a kiszolgálás, s a rendrakás.

 

letöltés (8)

 

 

  1. Fontos, hogy a meghívott gyerekek szüleivel tartsuk a kapcsolatot. Legyen meg minden kontaktunk, mert ha bármi probléma lenne, rögtön tudjuk értesíteni a szülőt. Jó, ha más anyukát vagy apukát is bevonunk a szervezésbe. Ez főleg olyan programoknál ad nagyobb segítséget, amely nem a lakásban zajlik. Egy mozinál, vagy parkban, esetleg játszótéren praktikus a több felügyelő.

 

 

  1. Készülj játékokkal! Ez azért fontos, mert az irányított játékoknak mindig sikere van. A kincskeresős játék izgalmas, nemcsak a szabadban, hanem a lakásban is. Ehhez készítsetek térképet, s együtt vagy csapatokban kereshetik meg a gyerekek az ünnepelttel együtt az ajándékokat. Nagyobb térben, akár egy parkban a számháború is jó lehet, de ennél a játéknál mindig legyen felügyelő, nehogy elvesszenek a gyerekek.

 

fleischerei_kinderparty2-992x765

 

 

  1. A lányoknak és a fiúknak más- más játékokkal készüljetek! A lányok nagyon szeretik az alkotásokat. Festést, rajzolást, fűzést, a fiúk pedig inkább a kihívásokat élvezik. Egy egyszerűbb célbadobós játékot is játszhattok, de persze nem az üvegajtó körül! Érdemes fejlesztő játékokat is beiktatni, például egy letakart lepel alatt elrejthettek mindenféle tárgyat, s azokat kell kitapogatniuk, hogy vajon mi lehet ott. Ugyanúgy izgalmas játék, amikor mindenféle finomságot – cukorka, süti, narancs, répa, alma – kóstolhatnak meg a gyerekek bekötött szemmel, s ki kell találniuk, hogy mit adunk nekik. Ennél a játéknál viszont fontos, hogy tudjátok van-e allergiás gyerek a csapatban, mert egy egyszerű játékból is lehet probléma.

befunky-collage20

 

 

  1. Rossz idő esetén, mikor nem lehet kimenni a szabad levegőre, akkor a buli végére érdemes egy kicsit csendesebb foglalkozást beiktatni. Erre kiváló a diafilm nézés. A diafilmnek megvan a maga bája, mikor kézzel tekerjük a képkockákat, s hosszasan felolvassuk a mesét. Úgy is kipróbálhatjátok, hogy közösen mesélitek el a történetet, s a gyerekek mondják el, hogy kivel mi történt.

 

+1

Mi kerül az asztalra? A szülinapi bulik a cukros, mázas, édességek világa. Ám tudatos szülőként erre is érdemes odafigyelni, hogy milyen édességeket, étleket szolgálunk fel a bulin. A gyerekek ilyenkor nehezen állnak ellen a finom süteménynek, vagy a sok nassolnivalónak. Óvjuk egészségüket ilyenkor is! Ezért érdemes egészséges finomságokat kirakni az asztalra. A felvágott répa, alma, s egyéb gyümölcsök mindig sikeresek. A házi sütésű sós sütemények sokkal előnyösebbek a chipseknél, s a tortát is elkészíthetitek egészségesen.

 

Sok sikert!

 

A cikket a Közlekedésbiztonsági rajzpályázatot  kiíró KÖBE Biztosító támogatta.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása