Fel

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

mv_hh_folkudvar

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 lehetőségből választhatnak majd július 19. és 28. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein. A fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal, saját színdarabbal, erősödik a kortárs képzőművészeti kínálat, de idén számos múzeum is látogatható lesz a Völgyben. Visszatér sokak kedvence, a Völgyimpró és a Zenélő Busz is.

A Panoráma Színpadtól a pajtán át a templomig – így muzsikál a Művészetek Völgye 

A fesztivál nagyszínpadán, a Panoráma Színpadon idén olyan zenekarokra tombolhat a közönség, mint a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi, az új lemezes Blahalouisiana, a 15. születésnapját ünneplő Bohemian Betyars, az idén ötéves Carson Coma, , de elhozza slágereit a Csaknekedkislány, a szintén új lemezzel készülő Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby is.

02_nap_Fekete_Kristóf_Tibor_select-1004

Igazi legendákkal találkozhat a közönség a vigántpetendi Cirque du Tókertben. Tavalyi nagysikerű völgyes debütálása után ismét felcsendülnek Zorán slágerei, Kern András Te majd kézen fogsz… című estjével érkezik Falusi Mariannal, Dés László pedig Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József társaságában lép majd színpadra. A Budapest Bár is igazi sztárparádéval készül a Völgyre, hiszen Kiss Tibor, Németh Juci, Rutkai Bori, Keleti András, Mező Misi és Tóth Vera is velük tart majd. Bródy János életműve esszenciáját mutatja majd a legkorábbi dalaitól a legújabbakig, míg a Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral kiegészülve hozza slágereit.

 

Magical nights at the main stage of Valley of Arts Festival_credit_Dohi_Gabriella_Valley of Arts Festival

 

Újdonságok a Művészetek Völgyében 

Ezúttal sem maradunk újdonságok nélkül, hiszen több új helyszín, szakmai partner is csatlakozott az idei fesztiválhoz.

Először érkezik saját udvarral Vigántpetendre a Romani Design, a világ első roma divatstúdiója, ahol a fesztiválozók ízelítőt kaphatnak a Romani kultúrmissziójából, a kortárs roma viseleti kultúra, az iparművészet és a képzőművészet nyelvén keresztül. Az udvar kiállításokkal, beszélgetéssekkel, pop-up store-ral és tematikus művészeti napokkal készül, lesz például lagzi, jósda és divatbemutató, valamint Varga Helena-koncertek is, ahogy ételkóstoló, mesefilmvetítés és fenntartható kézműves ékszerkészítő workshopok is várják a Völgylakókat.

01_nap_Eichner_Hanna-5020

 

A kreativitás ezer árnyalata a kézműveskedéstől a táncig  

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol számos helyszínen nemcsak nézőként, de alkotóként, gondolkodóként is aktívan bekapcsolódhatnak a fesztiválozók különféle workshopok formájában. A LEMangUria kreatív mozgástér nemcsak a testet, de a lelket is átmozgatja, a Gondolkodás Öröme Alapítvány igazi agytornával készül, a Tarisznya Evangélikus Udvar, a Lélekzet Református Udvar, az Érzékek és felfedezések kertje különféle gondolatébresztő és spirituális programokkal készülnek, a Szőke András vezette Ősök Háza pedig a fesztivál vallás és falusi szokásmódokat bemutató színtere, ahol ezúttal Sopronkövesd lesz a vendég.

A Filmio Pajta Mozgóban a csillagos ég alatt olyan filmeket nézhetnek meg a fesztiválozók, mint a Kék Pelikán vagy a Kojot négy lelke, de itt lesz a Némafilmhez Filmzenét pályázat döntője is, a Filmarchívum pedig a film- és animációgyártás titkaiba avat be, de a Kisbolt oldalára vetített kertmozival is készül.

Emellett vár mindenkit a Segítő Völgy és az Éltető Völgy is, de a Főtéren társasjáték tanulással is ki lehet kapcsolódni vagy a H+Média sátránál a műsorkészítés rejtelmeivel megismerkedni. A Völgyben emellett számos kiállítás is helyet kapott. Aki szívesen mozgatja át magát fesztiválozás közben is, az jógázhat, benevezhet egy bringa- vagy természetjáró túrára, de terepfutóversenyen is megméretetheti magát.

A Művészetek Zöldje Udvarban a Pannon Egyetem Fenntarthatósági Megoldások Kutatólaboratórium és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (Zöld Zugoly) vezetésével közel két tucat zöld szervezet fogott össze idén is, hogy változatos programokkal, előadásokkal, túrákkal és játékokkal tanulhassanak a fesztiválozók a fenntarthatóságról.

 

09_nap_Kuti_Akos_select-25

 

Gyermekvölgy

Természetesen a Művészetek Völgye idén is gondolt a gyerekkel érkezőkre: a szervezők számukra ezúttal is több száz programot gyűjtöttek ki a gyerekkoncertektől a bábelőadásokon és ringató foglalkozásokon át a különféle kézműves műhelyekig. Kimondottan a családoknak szól a Diabelli és a tavaly debütált Kultúrtér, amely bábelőadásokkal, zenés mesékkel, kézműves foglalkozásokkal, játéksarokkal és érdekes beszélgetésekkel várja a kicsiket és nagyokat. Az Egyszülős Központ is izgalmas workshopokkal és a már hagyománynak mondható, A kedvenc mesém programmal várja a legkisebbeket, ahol idén olyan előadók meséit hallhatjuk majd, mint Varga Livius, Gryllus Vilmos vagy Varró Dániel. A gyermekek számára a fesztivál külön kedvezménnyel is készül.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása