Fel

A Gézengúz Alapítvány is az Adjuk Össze programban

gezenguz1

A Gézengúz Alapítvány is az Adjuk Össze programban

2013. november 21. – A Gézengúz Alapítvány ötlete is bekerült azon kezdeményezések közé, amelyek a NIOK Alapítvány által létrehozott közösségi adományozás programban részt vesznek. Az előzetes felmérés szerint jó esélyei vannak a Gézengúz Alapítványnak, hogy megvalósítsa célját, egy eszközkölcsönző kialakítását a Cseppek Házában.

Kölcsöntár a Cseppek Házában

A kölcsöntár kialakítása a Gézengúz Alapítvány Cseppek Házának kezdeményezése azzal a céllal, hogy az idegrendszeri sérült gyermekek otthonukban is tudjanak speciális, drága vagy nehezen elérhető eszközökkel gyakorolni, és ezáltal a bennük rejlő képességeiket a lehető legnagyobb mértékben ki tudják bontakoztatni.  A kampány során összegyűjtött pénzből a Cseppek Házában egy álom válhat valóra; egy korszerű kölcsöntár kialakítása valósul meg, amelyből a terápiát igénylő gyermekek otthoni fejlesztésére a szülők eszközöket kapnak kölcsön.

gezenguz3

Az eszközök beszerzésével és kölcsönzési lehetőségével az idegrendszeri sérült gyermekek korai mozgásterápiájához tudnak további segítséget nyújtani, hiszen így kellő időben juthatnak tornaeszközökhöz a gyerekek. Az eszközök rövidtávú igénybe vétele azt teszi lehetővé, hogy a gyermek a kellő időben jusson segítséghez, hogy fejlődési ütemét tarthassa, és az eszköz használatával megelőzze a rossz mozgásminta berögzülését.

A kölcsöntár előnye, hogy a szülőknek szűkös otthonukban nem kell eszközöket tárolni hosszú ideig, nem kell ezeket kerülgetni, mivel ezeket addig tartják maguknál, ameddig erre szükségük van. További nagy előny, hogy nem kell pénzt fordítaniuk az eszközök megvásárlására, és nem kell azon aggódniuk, hogy a megfelelő eszközt veszik-e meg. A kölcsöntárban szakemberek által kiválasztott és összeállított eszközök lesznek elérhetőek, és annyi ideig lesz a családé az eszköz, amíg gyermekük fejlődéséhez ez szükséges.

A NIOK különleges kezdeményezése indítása előtt a Facebook társadalmát kérdezte, ki milyen célt támogatna. A válaszolók körében kifejezetten népszerű témának bizonyult az eszközkölcsönző kialakítása, 74 százalékuk tetszését nyerte el az elképzelés. “Rendkívül örülünk, hogy részt vehetünk a programban és lehetőséget kaptunk, hiszen egy régóta dédelgetett vágyunk válhat valóra, ha összegyűlik a szükséges pénzbeli támogatás. A rászoruló családoknak elmondhatatlanul fontos és hasznos lenne, hogy tudjanak eszközöket kölcsönözni otthoni fejlesztésre, gyakorlásra.” – mondta Pizágné Fehér Anikó, a Cseppek Házának vezetője.

gezenguz

Háttérinformáció:

A Gézengúz Alapítvány 1990 óta foglalkozik neurológiai beteg, fejlődésükben veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek vizsgálatával, terápiás, fejlesztő és preventív ellátásával. Saját fejlesztésű holisztikus szemléletű terápiás modelljét Magyarországon több központban (Budapest, Budakalász, Budafok, Győr, Salgótarján), valamint nemzetközi téren is sikerrel alkalmazzák. Az alapítvány küldetésének tekinti a sérült gyermekek rehabilitációját szolgáló országos ellátórendszer fejlesztését, szakmai koordináció ösztönzését.

Az idegrendszeri sérültek korai ellátása összetett, speciálisan képzett szakembereket és eszközöket kíván. A betegellátás magában hordozza a rehabilitációt, illetve a prevenciót, a szoros orvosi, pszichológiai vezetést, specializált szakirányú gyógytornát és gyógypedagógiát. Mindez sok esetben időben elhúzódó, családnak, környezetnek nehézségeket jelentő folyamat. A Gézengúz Alapítvány ezért kifejlesztette az Intervenciós Modellt, amely több oldalról közelíti meg és kezeli a sérültségből adódó összetett problémát. Az Intervenciós modellel el lehet érni, hogy a hátrányokkal született gyerekek örömteli „gézengúzokká” váljanak és a sérüléssel világra jött újszülöttek családjai harmonikus életet élhessenek.

 

További információ:

Pizágné Fehér Anikó

Cseppek Háza

Tel: 20/412 7122

Email: cseppekhaza@gezenguz.hu

www.gezenguz.hu

www.adjukossze.hu

http://adhat.hu/hir/mire-adomanyoznanak-facebook-felhasznalok

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása