Fel

A gyerekek hónapja az HBO-n

A gyerekek hónapja az HBO-n

A szeptember a gyerekek hónapja lesz az HBO-n, hisz a csatorna – eddigi profilját kibővítve – számos gyermek- és ifjúsági filmet ad a hónap során. Tengerimalacokból álló elitalakulattal, szuperhős kutyával és bohókás elefánttal éppúgy találkozhatunk, mint Son Gokuval vagy a Jonas testvérekkel – van, akivel többször is.

 

Jonas Brothers – A koncert 3D

 

Annak idején a filmben használt 3D technika miatt vált igazán érdekessé a Jonas Brothers koncertfilmje, amely a képernyőn így épp legfőbb jellegzetességét veszti el. A rajongók azonban ugyanúgy élvezni fogják Nick, Joe és Kevin kalandjait, bár kétségtelen, hogy olyan komplex filmélményt nem kapnak, mint mondjuk a Beatles-turnét bemutató Egy nehéz nap éjszakájával. Itt határozottan a zenei betétek dominálnak, a Jonas fiúk karaktere csak néhány jelenetet visz előrébb.

 

szeptember 3., 13.25
szeptember 19., 7.35

 

 

Megint 17

 

A Jonas Brothers-koncertfilm riválisának is tekinthető High School Musical (Szerelmes hangjegyek) sztárja, Zac Efron alakít a filmben egy tizenhét éves fiút – aki azonban felnőtt fejjel éli át a középiskolás éveket. Mike-nak ugyanis megadatik, hogy – egy középszerű, unalmas életből visszakanyarodva – újra tizenhét éves legyen, és egy osztályba járjon saját gyermekeivel. A fő cél azonban a szerelem újra felfedezése, vagyis jövőbeli házasságának megmentése.

 

szeptember 5., 18.20

 

 


Volt


Rajzfilm egy Volt nevű kutyáról, aki számos filmben alakít szuperhőst – hogy játéka hitelesebb legyen, gazdái elhitetik vele, hogy valóban különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap azonban a kutya a védett stúdióból kikerül a való világba, és hamar kiderül, hogy ő is csak egy átlagos eb. Gazdáját azonban így is megtalálja, egy utcán nevelkedett macska és egy tévéfüggő hörcsög segítségével.

 

szeptember 6., 12.55 és még hat alkalom

 

 

 

Horton

 

Az utóbbi évek egyik legbájosabb rajzfilmje egy bohókás elefántról, Hortonról, aki – hatalmas füleinek köszönhetően – a dzsungel állatai közül egyedül hallja meg az aprócska Kifalva lakóit. A miniatűr lények egy szöszön élnek, amelyet Hortonnak mindenáron meg kell védenie, ha nem akarja, hogy kis barátai odavesszenek. A Grincset is jegyző Dr. Seuss könyvéből készült kaland számos kulturális utalást is tartalmaz, így a felnőttek számára is meglepően élvezetes.

 

szeptember 10., 12.25 és még három alkalom

 

 

 

G-Force – Rágcsávók

 

A címbeli különítmény egy kisállatokból (néhány tengerimalacból, egy vakondból és egy bögölyből) álló elitalakulatot jelöl, melyet az amerikai kormány képezett ki különféle hadicélokra. A legmodernebb kémfelszereléssel dolgozó rágcsálóknak épp egy gonosz milliárdost kell megállítaniuk, aki a világ leigázására tör – egy klasszikus kémfilmet kapunk tehát, jókora csavarral, nem mindennapi szereplőkkel és rengeteg humoros jelenettel megspékelve.

 

szeptember 12., 18.30

 

 

 

Dragonball: Evolúció

 

Az ismert japán képregény- és rajzfilmsorozat élőszereplős változata, melynek kezdetén a főhős, Son Goku egy óriási lúzer, gyakorlatilag az egész gimi rajta röhög – míg egy nap kiderül, hogy óriási erő lakozik benne. A keleti harcjelenetek így az amerikai tinifilmek problémáival keverednek, és képbe kerül egy ősi legenda is a hét sárkánygömbről, melyek együtt teljesítik tulajdonosuk egy kívánságát.

 

szeptember 15., 19.55

 

 

 

Kutyaszálló

 

Az árva testvérpárnak, Andinek és Bruce-nak az a legnagyobb baja nevelőszüleivel, hogy azok nem engednek kutyát a lakásba – márpedig a gyerekeknek van egy régi kiskedvence, Péntek, akit így kénytelenek állandóan bújtatni. Végül egy egykori hotelben találnak neki megfelelő helyet, ahova aztán több kóbor kutyát megpróbálnak elszállásolni – amíg a New York-i sintéreknek már szinte semmi dolguk nem akad. A humor forrását a százféle kutya, azok különböző karakterei adják, ami ismét igazolja a régi közhelyt, miszerint kutyával mindent el lehet adni.

 

szeptember 26., 14.05
szeptember 27., 6.00

 

 

Szörnyek az űrlények ellen

 

A teljesen átlagos Susan – némi űrbéli folyadék okán – egyszer csak tizenöt méteresre nő, így a kormány elzárja őt egy titkos megfigyelőállomásra, ahol hasonlóan fura szerzetekkel találkozik: itt éli életét a nála is sokkalta nagyobb Rovaroszaurusz, az ízeltlábú feltaláló, Dr. Csótány, a zselészerű B.O.B. és a félig majom, félig hal Hiányzó Láncszem. A Földet nem sokkal később űrlények támadják meg, akikkel csak a szörnyek eme szedett-vedett hada veheti fel a harcot.

 

szeptember 26., 18.45

 

 

Éjszaka a múzeumban 2.

 

A kedvelt Ben Stiller-film második része, melyben éjszakánként ugyanúgy életre kelnek a múzeum kiállítási tárgyai – akiket ezúttal a világ legnagyobb gyűjteményébe, a Smithsonianbe szállítanak. Larry, az éjjeliőr már nincs velük, és útközben elkeveredik a fáraó aranytáblája is, amely pedig életet ad a tárgyaknak. Larry – amint tudomást szerez az ügyről – barátai megmentésére indul, a kaland során pedig az emberiség történetének számos emléke, műtárgya megelevenedik.

 

szeptember 26., 20.00

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása