Fel

A Holnemvolt Parkban megnyílt a Tündér Ilona játszótér

tunder1

A Holnemvolt Parkban megnyílt a Tündér Ilona játszótér

Átadták a Tündér Ilona játszóteret az Állatkert áprilisban megnyílt új bemutatóhelyén, a Holnemvolt Parkban. A Kő Boldizsár szobrászművész ötlete alapján kialakított mesejátszótér nemcsak nagyszerű szórakozást kínál, hanem képzőművészeti alkotásként is megérdemli a figyelmet. 

Újabb játéklehetőséggel bővült a Holnemvolt Park kínálata. Az áprilisban megnyitott Parkban jelenleg háromféle játszóhely, tizenhárom játéküzem várja a látogatókat. A játékok közül hatot az egykori Vidámparktól örökölt meg az Állatkert, melyek között ajándékszerző játékok sokaságát, egy kalandpályát, háromféle műsoros programot kínáló helyszínt, valamint négy kiállítóhelyet találunk. Nagy élménynek ígérkeznek a harminc különféle állatfajt és -fajtát felvonultató állattartó létesítmények, az állatsimogató, a lovaglási és tevegelési lehetőségek.

Büszkén mondhatjuk, hogy a nyitás óta eltelt alig három hónap alatt a Holnemvolt Park a látogatók kedvencévé vált. Ezalatt a rövid időszak alatt az új létesítményt több mint 180.000-en keresték fel, így a Holnemvolt Park látogatottsága biztosan meg fogja haladni a Vidámpark látogatottságának elmúlt évekbeli átlagát. A legnépszerűbb attrakció a Hullámvasút, amire április 30-a óta 72.000-en ültek föl, de szorosan a nyomában van az Elvarázsolt Kastély, amire 65 000-en voltak kiváncsiak.

 

 

Július 17-én átadták a Tündér Ilona játszóteret is. A különleges, egyedi játékokat felvonultató kézműves mesejátszóteret Kő Boldizsár szobrászművész álmodta meg, a kivitelezésben pedig több neves művész és mesterember is közreműködött. A játékok különlegessége, hogy mindegyik egyedi műalkotás, s valamennyi kapcsolódik a tündérmesék világához. Akad itt mérleghinta és a hagyományőrző sokadalmakból ismert petrencés rúdra húzott hordó is, amelyen a hordólovaglást próbálhatják ki a gyerekek. A játszótér mindenekelőtt nagyszerű játéklehetőségeket kínál a gyermekeknek, olyan játékokkal, amelyek felelevenítik a hagyományos népi szórakozásokat, és a gazdag mesekincset is új életre keltik.

Ugyanakkor a játékok mint műalkotások is figyelmet érdemelnek, s hozzájárulnak a gyerekek vizuális neveléséhez. Kő Boldizsár népszerű, kézműves mesejátszótereiből több is látható és játszható országszerte: legismertebbek a Millenáris Park Zöld Péter játszótere, a visegrádi Mátyás Király Játszókert és a nagycenki Széchenyi-témájú játszótér. A játszótér közelében mától újra látogatható a tájékozódási képességeket próbára tevő Tükör-útvesztő is.

A fejlesztéseknek azonban még nem értünk a végére. Hamarosan átadják a felújított műemlék céllövöldét, és napokon belül újabb játékokkal és attrakciókkal bővül a már most is gazdag kínálat.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása