Fel

A Pagony Kiadó tavaszi ajánlata – iskolásoknak

fanny-ba-kezen

A Pagony Kiadó tavaszi ajánlata – iskolásoknak

 

A Pagony és a Tilos az Á Kiadó 2016-ban is igyekszik minél szélesebb könyvkínálatot nyújtani a 0-18 éves korosztálynak. A Pagony a kicsiknek kedvelt sorozatokkal, óvodás, kis- és nagyiskolás történetekkel, egyedi ajándékkönyvvel is készül erre a félévre, míg a Tilos az Á könyvei között szerepel különleges disztópia, fantasy, nyomozós kötet és családregény is.

 

pixel

pixel

 

– Kisiskolásoknak

 

Milos Macourek – Adolf Born: Matyi és Sári mindent megold; fordította: Kovács Péter

Matyi és Sári a harmadik béből (no meg Jonatán kutya) visszatér!

Hőseink ismét izgalmas kalandokba keverednek, de a minden kívánságot teljesítő telefonkagyló szerencsére a rendelkezésükre áll: tolvajokat és emberrablókat fognak, sőt, ha kell, ők maguk válnak betörővé! Zseniális szöveg, zseniális rajzok, sok-sok nevetés a cseh gyerekirodalom legnagyobbjaitól: kell ennél több?

Megjelenés: február

 

leghajo

Kiss Ottó: Léghajó a Bodza utcában – Történet arról, hogyan hódította meg két jó barát a földet, a vizet és a levegőt, valamint a szépséges, de akaratos lányt, Fáber Lilit… – Kárpáti Tibor rajzaival

A kövérkés Dodi és a magas és vékony Szálka kincset keresnek a Bodza utcában. Építenek egy nagyon ötletes tutajt, léggömbökből igazi léghajót eszkábálnak, meghódítják a földet, a vizet és a levegőt, és igen, végül a szépséges és akaratos Fáber Lilit is…

A fanyar humorú történet a sok rövid fejezettel, nagy betűkkel és minimalista rajzaival minden kezdő olvasó kedvence lesz!

Megjelenés: március

 

marko-mirko
Gianni Rodari – Anna Laura Cantone: Marco és Mirkó kalandjai; fordította: Dobosiné Rizmayer Rita

Marco és Mirkó ikrek és teljesen egyformák: csak a kalapácsuk nyele más színű. Ám ezek nem akármilyen kalapácsok! Varázserejükkel minden kalamajkából kihúzzák a fiúkat és barátaikat, majd dolguk végeztével visszatérnek gazdájukhoz. A fiúk így aztán nem félnek senkitől…

A klasszikus olasz író  rövid, humoros és eredeti történetei minden kezdő olvasónak segítenek megszeretni az olvasást, de felnőtt fejjel olvasva is garantáltan szórakoztató!

Megjelenés: március

 

fanny-ba-kezen

Mirjam Oldenhave: Danny bá’ kézen áll; Rick de Haas rajzaival, fordította: Rádai Andrea

Danny bát már minden gyerek imádja! Különösen Tobias, akinek igazi példaképe eltűnt apja helyett ez a fiatal, vicces tanár bácsi, aki teljesen felforgatja a tanítás rendjét. Nála a múzeumlátogatás az év legizgalmasabb kalandja lesz, a rettegett tesitanár órája cirkuszi parádé, és ha elakad a szerelemben, akkor az egész osztály segít neki! Egy baj van: a régi, szigorú tanító néni lassan visszatér a szülési szabadságról… Az osztálynak muszáj kitalálnia valamit, mert egy biztos: Danny bának maradnia kell!

Megjelenés: március

 

Magyari Péter: Bence és a türkiz Nabu, Lanczinger Mátyás rajzaival

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van: egy kés, egy aknavető, egy pisztoly, egy dobócsillag és egy elektromos sokkoló.

Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Mindenáron vissza kell tőle szerezni! Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak…

Magyari Péter újságíró vicces, izgalmas története Bencéknek, szuperhősmániásoknak, és mindenkinek, aki szerint iskolába járni unalmas.

Megjelenés: április

 

nagyugras

Ciaran Murtagh: A nagy ugrás – Fin Spencer fintasztikus naplója 1.; rajzolta: Tim Wesson, fordította: Totth Benedek

Fin Spencer nem az a naplóíró fajta. Mégis leírja, mivel telnek a napjai, hogy amikor híres lesz, csak elő kelljen kapnia a gyerekkori naplót, és jó pénzért eladnia. Ám kiderül, hogy a vén jövendőmondótól kapott füzetke egyáltalán nem átlagos: meg tudja változtatni a múltat! Fin eleinte lelkesen írja át gaztetteit, de miután sikerül mindenkivel összevesznie, úgy dönt, helyrehozza a napló okozta károkat.

A Totth Benedek fordításában megjelenő képregényszerű regény bepillantást nyújt Fin lelkébe – az egykorúak könnyen azonosulnak vele, a szülők pedig talán jobban megértik majd kiskamasz fiukat.

Megjelenés: április

 

Kolozsi Angéla: Bódog és Szomorilla, Szalma Edit rajzaival

Bódog hiába királyfi, nincsen se birodalma, se alattvalói. Na jó, van két tökkelütött szolgája, de azokkal meg mire megy? Hiszen maga sem tud se viselkedni, se írni-olvasni.

Szomorilla hiába tündér, nem tud varázsolni. S a többi tündérrel ellentétben nem is kedves, és segíteni sem akar senkin, legfeljebb ha jól ki lehet közben oktatni az illetőt.

Szomorilla erről arra, Bódog arról erre vándorol a poros országúton, s egyszer csak találkoznak. Vajon sikerül jól nevelt és bölcs királyt faragni Bódogból és kedves, magabiztos tündért Szomorillából?

A díjnyertes drámát most meseregény formájában is olvashatod Szalma Edit festői képeivel.

Megjelenés: április

 

Timo Parvela: Kepler 62/1. (munkacím); fordította: Kovács Ottília

Ari és kisöccse, Joni egy elképzelt világban élnek, a jövőben. A fiúk a hatóság elől bujkálva, egyedül próbálnak boldogulni, Ari gondoskodik az öccséről.

Eközben Ari minden vágya megkapni a Kepler 62 nevű titokzatos számítógépes játékot. Ám hiába, nekik erre nincs pénzük… Csakhogy Joninak egy rejtélyes idegen egyszerűen a kezébe nyomja az utcán. A fiúkat valósággal beszippantja a játék, ám az utolsó szint előtt Joninak felszökik a láza. Vajon csak az izgalomtól? Hova vezet a rejtélyes és minden gyereket rabul ejtő játék?

Megjelenés: április

 

Lissa Evans: Stuart Horten trükkös találmányai; fordította: Wertheimer Gábor

Stuart Horten kalandjai folytatódnak! Miután felfedezte nagy-nagybácsija mágikus masináit, a páratlan gépek a Beetoni Városi Múzeumba kerülnek. Stuart a kiállítás fő rendezője! De egy újabb titok vár megfejtésre: hova rejtette el a nagy varázsló a végrendeletét? Még az első résznél is izgalmasabb és csavarosabb, nyomozással és varázslattal teli regény a mágia barátainak!

Megjelenés: május

 

Annie M.G. Schmidt: Viplala; Dániel András rajzaival, fordította: Varga Orsolya

Hogy kicsoda Viplala? Olyan, mint egy manó, csak éppen nem az… Viplala egy viplala, akit társai elkergettek, mert nem mindig tud pittyenteni. Hogy mi történik azzal, akit elpittyent? Az bizony kővé válik vagy összemegy. Fűzfai Artúr poétát például véletlenül kővé dermesztette, Blom bácsit és családját, Nella Dellát és Jánoskát pedig olyan apróvá varázsolta, hogy most bujdosniuk kell mindenki elől és nem térhetnek vissza otthonukba. Ajaj, Viplala, ezt meg hogy fogod megoldani?

Az Andersen-díjas Annie M.G. Schmidt regénye Hollandiában már klasszikus. Nálunk most Dániel András rajzaival jelenik meg.

Megjelenés: könyvhét

 

Gévai Csilla: Amíg olvasunk – Most én olvasok! sorozat legújabb része – Baranyai (b) András rajzaival

Doma, Panni és Bali bácsi eddig csak utazgattak. De azóta Panni is elkezdte az iskolát, és már ki is járta az elsőt. Az olvasást azonban még nem árt gyakorolni. Domának nem sok türelme van a kishúgához, ám Bali bácsi nem hagyja annyiban a dolgot. Vele a világon a legjobb olvasni tanulni, mert ő mindent olyan érdekesen magyaráz el!

Gévai Csilla szívderítő humorán és fantasztikus ötletein a kezdő olvasók is jót fognak nevetni, a szüleik pedig ötleteket meríthetnek a nyári gyakorláshoz!

Megjelenés: könyvhét

 

Berg Judit – Kálmán Anna: Rumini kapitány

Végre-végre-végre! Jön a nyolcadik, a befejező Rumini!

Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység, Rumini, Balikó, Fecó – no meg persze a kiállhatatlan Negró, a puhány Dundi Bandi, vagy éppen a bölcs Bojtos Benedek. Egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik… És ha ez nem elég: a Szélkirálynő is végveszélybe kerül… De vajon hogyan lesz Ruminiből kapitány?

Megjelenés: könyvhét

 

 

– Felsősöknek

 

Anna Woltz: Tess és én – életem legfurcsább hete; fordította: Rádai Andrea

A vakáció első napján a bátyám eltörte a lábát. Szóval elég rosszul járt, de nekem pont ez volt a szerencsém, mert a rendelőnél találkoztam Tess-szel. Tess sosem kér bocsánatot, szeret parancsolgatni és az apja nem is tud arról, hogy létezik.”

Töltsd Tess-szel és Samuellel ezt a lélgezetelállítóan izgalmas hetet, amelynek során a tizenegy éves Tess megszelídíti az apukáját, a tízéves Samuel pedig rengeteget gondolkodik barátságról és családról, örök búcsúról és első szerelemről.

Megjelenés: február

 

Guus Kuijer: Polleke – Mi, mindörökké, együtt; fordította: Wekerle Szabolcs

Polleke tizenegy éves. Az apukája egy Nem Rendes Apa – de hát a legtöbb holland apa ilyen. Bezzeg Polleke szerelmének, Mimunnak az apja nagyon is törődik a családjával – például megtiltja a fiának, hogy olyan lánnyal járjon, aki nem muszlim. Talán mégsem olyan jó, ha Nagyon Rendes Apja van valakinek?

Polleke osztályfőnöke is nagyon rendes ember, csak éppen nem az apja. Ezért kisebb katasztrófa, hogy összejön Polleke anyjával, és beköltözik hozzájuk –  a saját tanára! Ha nem lenne ott nagymama és nagypapa, akiknek vidéki otthonába vissza lehet húzódni, ahol biztonságban van, sose lenne ideje gondolkodni és verset írni…

Megjelenés: április

 

Francis Oomen: Léna titka; fordította: Rádai Andrea

Léna szülei elváltak. Ezzel együtt az egész világ a feje tetejére áll. Külön kell nyaralnia a szüleivel, majd rögtön otthon kéne éreznie magát az apja új barátnőjénél. Nem tudja elviselni, hogy az apukája más gyerekéhez is kedves. Ráadásul az anyja is talál magának új párt, aminek Léna eleinte örül, de egyre kevésbé tud megküzdeni a sok újdonsággal. Az iskolában összeveszik a legjobb barátnőjével, és már csak Theo, az öreg csavargó tart ki mellette, neki panaszolja el minden bánatát. Vajon megbékél a lány a két új családjával?

Megjelenés: május

 

Pagony Kiadó

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása