Fel

A Tilos az Á Könyvek ajándékköteteket rejt el iskolák környékén

tilos4

A Tilos az Á Könyvek ajándékköteteket rejt el iskolák környékén

 

A Tilos az Á Könyvek, a Pagony  nemrég alakult ifjúsági kiadója izgalmas kezdeményezéssel vesz részt a Nemzetközi Könyvajándékozó Napban február 14-én. Több, a kamaszok körében sikeres könyvet – Lídia, 16, Időfutár I-II. rész, Millennium Expressz és A kőmajmok háza – helyez el fővárosi általános iskolák, gimnáziumok környékén. A 12 év felettieknek érdemes nyitott szemmel járni reggel, iskolába menet, mert kerítéseken, lépcsőkön, a bejáratnál esetleg pont megtalálhatunk egy szépen becsomagolt kötetet.

 

tilos3

Keresd a könyvet!

Idén a hivatalos Könyvajándékozó Nap előtt, február 13-án Miskolcon, már a könyvajándékoké lesz a főszerep. Ajándékozással egybekötött Időfutár közönségtalálkozó lesz 15 órától a Miskolci Nemzeti Színházban. Ott lesz Tasnádi István, aki öt helyi iskolának ad át Időfutár – A kőmajmok háza könyvajándékcsomagot.

–          Munkácsy Mihály Általános Iskola

–          Kaffka Margit Általános Iskola

–          Koós Károly Gimnázium

–          Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola

–          Diósgyőri Gimnázium

tilos4

Mi az a Tilos az Á ?

A Pagony Kiadó indította útjára a Tilos az Á Könyveket, melyekkel a 12 év feletti és young adult korosztálynak szeretne minőségi, kortárs műveket felsorakoztatni.

Péczely Dóra, a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője :

„ A Tilos az Á Könyvek felépülő világa egy új típusú felelősséget jelent: egy új generáció számára adunk ki könyveket. Azoknak, akik a legérzékenyebb korban fogják őket olvasni. Ezek a kiskamaszok, kamaszok, fiatalok szinte falják a könyveket és keresik az új hangot, témát, és szívesen olvasnak mindarról, ami az adott órában és percben foglalkoztatja őket. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének nyitottak történelmi regényekre vagy ne keresnék a választ az Élet nagy kérdéseire, de mindenre abból a nézőpontból kíváncsiak, ahol éppen tartanak élethelyzetüket és a nyelvi kultúrájukat tekintve. Másként kell ma egy 16 éves kamaszt megszólítani, mint ahogyan akár engem ebben az életkorban, de ennek ellenére alapvetően arról fognak szólni a hamarosan megjelenő könyvek, ami az összest tizenévest érinti bármikor és bárhol is született: Ki vagyok én?

 

tilos5

Eddig az alábbi könyvek jelentek meg a Tilos az Á Könyvek gondozásában:

–          Dávid Ádám: Millennium Expressz

–          Gimesi-Jeli-Tasnádi: Időfutár – A körző tika

–          Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits: Időfutár 2. – A királynő palástja

–          Gévai Csilla: Lídia, 16

A Tilos az Á Könyvek könyveket már Facebookon és saját weboldalán is lehet követni:

https://www.facebook.com/tilosazakonyvek

http://www.tilosazakonyvek.hu/

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása