Fel

Álomszövő Pendula

pendulac

Álomszövő Pendula

 

Álomszövő Pendula meséje megérkezett. Csodálatos álomvilág, álom rajzokkal, amelyeket most teljes valójában is megcsodálhattok. Október 29-én gyertek az Anno Meseboltba, ahol a könyv írójával és az illusztrátorával is találkozhattok. 


pixel

pixel

pendula3

De ki az a Pendula?

Valamikor réges-régen, dédanyáink idejében Palotás vidám városka volt. Vasárnap a tűzoltózenekar hangjaira sétáltak a hölgyek és urak. A Rigójancsi cukrászdában fagylaltoztak, Vekni péknél vették a fahéjas kalácsot, Marie-nál vásárolták gyönyörű kalapjaikat, Kaptafa Tóniónál csináltatták cipőiket. A Piac téren minden reggel elmesélték egymásnak álmaikat. Naplementekor a városka kovácsoltvas kútja mellé odaült az ábrándos kis Pendula, a kalapos kisasszony. A felhőket bámulta, amelyek néha virágra, máskor elefántra hasonlítottak. Az emberek jóízűen nevettek bolondozásain.

 

Ám egy viharos éjszakán a pékműhelyből felszálló füstből alakot öltött a gonosz Markoláb. Attól fogva minden éjjel elrabolta és zsákjába tömködte az álmokat. Palotást beburkolta a szomorúság, mint valami szürke takaró. Vajon sikerül a kalaposkisasszonynak az álomszövő Alinda anyó és barátja, Füstfaragó Jakab segítségével legyőzni az álomrablót? Ha most szót fogadtok, és gyorsan a paplan alá bújtok, elmesélem nektek a Markoláb és kalapos Pendula történetét úgy, ahogy én a nagyanyámtól hallottam, aki az ő nagyanyjától hallotta, aki a Palotás piacán suttogó kofáktól hallotta… Vagy úgy, ahogy elképzeltem.
G. Szász Ilona kiváló meseíró és bábdramaturg története és Szegedi Katalin káprázatos képei egy réges-régi világba kalauzolják el a kisebbeket és nagyobbakat.

 

pendula2

Az alkotók

„Olyan még nem volt, hogy én ne álmodjak!’

G. Szász Ilona író, könyvtáros, színházi dramaturg. Bábozást tanult, animációs-film forgatókönyveket, mesejátékokat írt. Az Álomszövő Pendula a harmadik mesekönyve.
Nosztalgikus alkatú ember vagyok, ilyenek a rajzaim is. Imádom a régi tárgyakat, melyekhez ha ráadásul emlékek, emóciók is kötnek, nagyon tudok ragaszkodni hozzájuk.”

Szegedi Katalin, illusztrátor. Számos mesekönyv illusztrátora, önálló képeskönyveinek alkotója. 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása