Fel

Megérkezett az Állati Zenés ABC 2. része

biro-2-2

Megérkezett az Állati Zenés ABC 2. része

 

Novemberben jelenik meg Bíró Eszter énekesnő és színésznő új, Állati Zenés ABC 2. című, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló könyve és lemeze, Födő Sándor “Fodo” zenéjével, Hegyi György dalszövegeivel és Bakos Barbara rajzaival.

pixel

pixel

Ez a könyv a nagysikerű, Fonogram-díjas Állati Zenés ABC 1. könyv és lemez – amelyhez készült klippek már a Minimaxon és a MeseTV-n is láthatók – folytatása, amelyben az alkotók a magyar ábécé – első kötetből kimaradt – 24 betűjét, és sok izgalmas, helyenként képzeletbeli állatot verseltek és zenésítettek meg.

 

biroe2

Ott van például a Q-kukac, a nagy Q betű kicsi kukaca, ami nélkül a Q bizony fabatkát sem ér, vagy Wobi, az űrvándor, kinek szülőföldje a Mirmón bolygó, ami a Mufurc-ködön túl található…

A képeskönyvben a mese és játékos kérdések mellett egy 24 dalos nagylemez és egy ábécés poszter is található.

 

biroeszter

Bíró Eszter lemezén most is az igényesség dominál. Ismét sok stílust és hangszert ismerhetnek meg a gyerekek jobbnál jobb művészek tolmácsolásában, így Presser Gábor, Lovasi András és Gálvölgyi János, valamint Borlai Gergő, Fekete Kovács Kornél, Nikola Parov, Födő Sándor “Fodo”, Hámori Máté, Hegedűs Máté “Kishega”, Fekete Márton “Kispuma”, Molnár Péter “Mojmoj”, Csonka Gábor, Kertész Endre, id. Födő Sándor, Cserta Balázs, Hámori János, Hámori Zsófia, Seres Lukács és sok-sok gyerek is közreműködik az albumon.

A nagyszabású lemezbemutató koncert és dedikálás december 5-én 11h-kor lesz a Stefánia Palotában!

 

Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Szinházterem

1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Online jegyrendelés: www.jegymester.hu

 

A könyv előrendelhető a www.alexandra.hu-n.

 

biroeszter2

Halász Judit a könyv hátsó borítójához írt ajánlója:

“A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt. A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja – többek között – a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek.”

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása