Fel

Álomszövők

alomszovok1

Álomszövők

 

A különleges előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg.
pixel

pixel
alomszovok2

Babaszínház

A fonalak szépsége, a színek sokasága, a szövés ritmusa, és maga a szövő ember kezének mozdulatai ritmizálják a játékot. Konkrét szövegek helyett zenei effektek, dallamok, énekek és a tárgyakkal előhívott ritmusok teremtenek egy különleges zenei világot a produkciónak.

 

A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék, a produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

 

alomszovok3

Ajánlott korosztály: 1 éves kortól

 

Köszönet Balázs Katalinnak, aki a szőnyeget szőtte, és Sümegi Elemérnek, aki a hangszerek készítéséhez nyújtott segítséget.

 

 

Tervező: Csóka Eszter

Zeneszerző: Gyulai Csaba

Rendező: Székely Andrea

Játsszák: Bandura Emese, Szívós Réka mv.

Műhelymunkák: Benkő Krisztina, Bodó Kata, Kerekes Péter

Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Legközelebbi előadása:

2016.05.18.  (szerda) 10:00

Helyszíne: Veszprém Agóra, Táborállás park 1.

 

alomszovok4

A Kabóca Bábszínház fesztiválszereplései

 

A Kabóca Bábszínház az idei évadban is gyarapította külföldi fellépéseinek sorát: március közepén Törökországban jártak, Izmirben, a 10. alkalommal megrendezett Nemzetközi Bábos Napokon. Az Állatok farsangja című produkciójukat játszották több alkalommal is nagy sikerrel a török gyerekeknek.

A külföldi turné után hazai fesztiválszereplések vártak a kabócákra: március 22-én, a Budapest Bábszínház által szervezett BÁBU fesztiválon, A Négyszögletű Kerek Erdő című előadással vendégszerepelt a társulat, majd innen Debrecenbe utaztak a rangos Deszka Fesztiválra, ahol A királykisasszony, akinek nem volt birodalma című előadásukat játszották. Mindkét alkalommal elismerő szakmai értékelésben részesültek az alkotók és a játszók egyaránt. Májusban is izgalmas szakmai kihívás elé néz a társulat: a VIII. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálén játsszák majd a Lázár Ervin meséje alapján adaptált Kerekerdő történetet.

 

 

http://www.kabocababszinhaz.hu/hu/Eloadasok/Alomszovok

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása