Fel

Ami sose hiányozzon a napotokból!

Ami sose hiányozzon a napotokból!

„Most még nem vagyok éhes, majd a suliban eszem valamit”. A legtöbb szülő számára ismerős ez a mondat, aki reggelente már maga is fél lábbal az ajtóban toporog, és idő hiányában gyermeke nevelését feladja. Pedig meghatározó évek ezek a gyerekek fejlődése szempontjából. Nemcsak a lelkük alakul másképp az együtt töltött reggelik során, de az ilyenkor a szervezetükbe bejutott létfontosságú tápanyagok későbbi betegségeket is megelőzhetnek.

 

Mindenképpen változtassunk ezen, hogy soha ne induljon el otthonról a gyermek üres gyomorral. Ha többre tényleg nincs idő, akkor adjunk neki egy nagy pohár tartalmas gyümölcslevet, amely kellő energiát ad ahhoz, hogy jókedvűen kezdje el a napot, és könnyedén kibírja az óvodai reggeli időpontjáig. Próbáljuk ki, mit szólnak egy nagy pohár Kubu rostos gyümölcsléhez vagy nektárhoz, amit már 6 hónapos kortól adhatunk a gyerekeknek.

 

Nem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos idejében rászoktatni gyermekeinket a rendszeres étkezésre és a folyadékfogyasztásra. A szülőnek is érdemes átgondolni táplálkozási szokásaikat, hogy jó példával járjanak elöl. Fontos a napi ötszöri étel- és bőséges folyadékfogyasztás.

 

Sok szülő panaszkodik, hogy „hiába kínálja neki a gyümölcsöt, lurkója nem eszi azt meg napközben”. Ha azt tapasztaljuk, hogy esténként rendszeresen ott lapul az általunk bepakolt gyümölcs összenyomódva a táska alján, vegyük elő találékonyságunkat s alkalmazzunk néhány egyszerű trükköt csemeténk napközbeni energia és vitaminpótlására. Pl. ha a táskában karnyújtásnyira van egy palack Kubu, akkor ezt a tápanyagbevitelt egy-két korttyal megoldja, és máris felfrissül tőle.

 

 

Tavaszi fáradtság ellen

 

A sárgarépa gazdag rostokban, hozzájárul a vitaminok és a tápanyagok felszívódásához, és ezzel segít abban, hogy a gyerek egészséges és energikus legyen. Már régóta megfigyelték, hogy a gyümölcslevek fogyasztása nemcsak a szomjúságérzetet csillapítja, hanem csökkenti a fáradtságérzetet is. Így a gyümölcs-és zöldséglevek is hozzátartoznak a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozáshoz. A gyümölcs-és zöldséglevek elsősorban C-vitamin gazdagságukkal tűnnek ki, de egyéb vitaminok, vagy provitaminok, mint a karotin és néhány B-vitamin csoporthoz tartozó vitamin is megtalálhatók bennük. Így nemcsak finomak, de természetes energiát biztosítva táplálóak is.

 

Sokat tehetünk gyermekeink egészségéért azzal, hogy mesterséges alapanyagokból készült üdítőitalok helyett gyümölcslevekkel, például a 100%-os gyümölcstartalmú Kubu levekkel kínáljuk őket. Így nemcsak egészségüket óvjuk, hanem megelőzhetjük a gyermekkori súlyproblémák kialakulását is, valamint segíthetünk abban, hogy a gyerek energikus legyen. Ettől nagyobb kedvvel tanul és játszik. A Kubu rostos gyümölcslevekben és nektárokban lévő vitaminok, rostok és ásványi anyagok természetes összetételben pont úgy vannak jelen, mint amire a gyereknek a legnagyobb szüksége van. Így a Kubu alkalmas arra, hogy részben pótolja a gyümölcsöt azoknál is, akik esetleg keveset, vagy egyáltalán nem fogyasztanak belőle.

 

Nem kell megijedni, ha gyermekünk bőre „kissé besárgul” ha esetleg rendszeresen, hosszú időn keresztül naponta több Kubu-t megiszik. A bőr elszíneződését a béta-kartotinban lévő A vitamin okozza. Az A vitamin túladagolása nagyon ritkán fordul elő, akkor sem élelmiszerek fogyasztásából, hanem általában vitaminkészítmények nem megfelelő adagolása esetén. Szakirodalmak szerint karotinoidokkal való túladagolás nem valószínű. A hosszú ideig szedett, napi ajánlott adag 100-125-szöröse okozhat túladagolást.

 

Bátran engedjük meg tehát gyermekünknek, hogy annyi Kubu-t igyon, amennyi jólesik neki. A C vitamin feleslege pedig a vizelettel kiürül a szervezetből.

 

 

Valódi kaland Kubu-val az egész családnak

 

A 2010. március 15 és június 6. között zajló Kubu nyereményjátékban a gyerekek izgalmas on-line 3D számítógépes játékban kalandozhatnak Kubu macival, és segíthetnek a Gyümölcsös Szigetek lakóinak.

 

Az on-line játékban legjobb (Magyarországon legtöbb pontot elért) gyerek családjával elutazhat a németországi Tropical Islands-re, Európa legnagyobb vízi vidámparkjába, ahol találkozhat a többi ország nyerteseivel. A játék ideje alatt minden héten értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, összesen 3db Sony PlayStation3, 12db PSP (Sony kézi játékkonzol) és 120db Pendrive. Emellett a gyerekek összegyűjthetik a Kubu felfedező készlet elemeit is: kaland-sátort, vagány övtáskát, éjjellátó zseblámpát, kalóz távcsövet, felfedező iránytűt, hangröpítő walkie-talkiet, vagy szélsebes bumerángot. A játékban részt venni a www.kubu.hu oldalon lehet.

 

 

100%-os gyümölcstartalom, hozzáadott cukor nélkül

Tavaszi újdonság a Kubu eper-banán íze, mely 100%-os gyümölcstartalommal és hozzáadott cukor nélkül készül. Az ital édességét a gyümölcsökben lévő természetes cukrok biztosítják, amik könnyebben felszívódnak, mint a répacukor, így még egészségesebbek.

A 0,3L-es műanyag palackos Kubu 5 féle ízben kapható: 100%-os eper-banán és szintén 100%-os sárgarépa-őszibarack, multivitamin, sárgarépa-málna, illetve a sárgarépát nem tartalmazó banán-őszibarack.

 

Könnyen nyitható

A modern gyártási technológiának köszönhetően mostantól minden 0,3l-es Kubu fedőfólia nélkül kapható, így könnyebben nyitható. A műanyag palack előnye, hogy törhetetlen és könnyű, ami a legkisebbek számára is biztonságossá és bárhol-, önállóan is fogyaszthatóvá teszi. Így nagyszerű uzsonnára vagy akár gyümölcs helyett is az oviban, családi kiránduláson.

Az összes Kubu termék továbbra is tartósítószer és mesterséges színezék nélkül készül.

 

További érdekességek a http://www.maspex.hu/termekeink/kubu/tippjeink/ oldalon.

 

(x)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása