Fel

Áprilisi programok gyerekeknek

800px_COLOURBOX3176968

Áprilisi programok gyerekeknek

Megállíthatatlanul megérkezett a tavasz, így vele együtt a sokféle program. Érdemes válogatni a sok kiváló esemény közül, hogy mire is menjen el a család egy-egy áprilisi hétvégén. Koncert, könyvvásár, ökotudatos programok, vagy épp biciklis nap. A válogatást köszönjük a port.hu oldalnak.

Akvárium Tavasz Terasz

Akvárium Klub – április 5-22.

Immár harmadik alkalommal zenélnek majd az Akvárium napsütötte lépcsőin a magyar zenei élet kedvencei. Ahogy azt már megszokhattátok, vasárnap délelőttönként ismét a gyerekeké lesz a főszerep, az első hétvégén Farkasházi Réka és a Tintanyúl, majd Kovácsovics Fruzsina, végül Rutkai Bori zenél majd 11 órától a teraszon.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl
Akvárium Klub – április 7., 11.00
A tavaszi turné második budapesti koncertjén a zenekartól megszokott fergeteges családi bulikoncert várható.

Kovácsovics Fruzsina
Akvárium Klub – április 14., 11.00
Interaktív gyerekkoncert a Fonogram-díjas Elfeledett mézescsók és a hamarosan megjelenő második gyereklemez dalaival.

Rutkai Bori Banda
Akvárium Klub – április 21., 11.00
Az Akvárium Klub Teraszára várják a táncolni vágyó kicsiket és nagyokat igazi tavaszi, vitamindús, családi koncertre.

PONT Fesztivál – Mi a csoda?

Várkert Bazár – április 13-14., 10.00 – 21.00

Az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő hagyományok, szokások, táncok és ízek közül a PONT Fesztivál magyarországi és balkáni kincseket vonultat fel. Busójárással, télűző rítusokkal és mesék különleges atmoszférájával kel életre a Balkán szelleme. Az egész napos családi programokon táncokat, kézműves hagyományokat és a térség gasztronómiáját ismerhetitek meg. Mindkét nap Tavaszköszöntő koncerttel vár benneteket Gryllus Vilmos, lesz Hangolódó mesekoncert, balkáni mesemondás, mézeskalács díszítés és készíthettek busóálarcot is.

Nagyon Zöld Nap

B32 Galéria és Kultúrtér – április 14., 14.00 – 19.00

Ökotudatos és természetvédelemről szóló gyerekprogramok várják a családokat a B32 Galériában. A programsorozatban bemutatkozik Andrea Gregušová Gréta című könyve, a Cellux Csoport tengeri állatokat készít műanyaghulladékból, és látható lesz Insite Drama – Kerekasztal Színházi Nevelési Központ: Az óriás ölelése – színházi nevelési előadás is. A galéria Trezor termében a Csirimojó Kiadó pop-up kiállítás nyílik. Este a Hahó Együttes ad koncertet.

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Gyerek(b)irodalom

Millenáris – április 25-28., 13.00 – 17.30

26. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Az író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések mellett a gyermekeket külön szekció, a Gyerek(b)irodalom várja. A gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programomon vehettek részt a Millenáris felújított színházépületében, a Nemzeti Táncszínházban.

I Bike Mini – családi bringás felvonulás

Oktogon – április 28., 16.00 – 18.30

Az I bike Budapest bringás felvonulás 2019 részeként rövidített, és a tömegtől elválasztott útvonalon várják a kisgyerekes családokat. Ha gyereked már kinőtte a gyerekülést, de a teljes menet még sok lenne neki, viszont szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok az I Bike Minihez! A Mini résztvevői külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott szervizúton tekerhetnek ki a Városligetbe, indulás a menet odaérésekor, kb. 16:00 órakor az Oktogonról (Andrássy út szervizút). A Városligetben gyerekbarát programokkal és egy nagy bringaemeléssel várnak benneteket.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása