Fel

Apróságok – kicsik komoly dolgokról

anyaknapja1

Apróságok – kicsik komoly dolgokról

 

Új Youtube oldalt – Apróságok – indítunk útjára, az apropó Anyáknapja. 3 évestől 10 évesig mesélnek, mondják el véleményüket az anyaságról, a szeretetről. Különleges hanganyagok ezek,  olyan riportok, amelyek már egyszer meghódították a rádióhallgatók szívét, de úgy gondoltuk, hogy ezeknek a hangoknak, gondolatoknak újra élniük kell. Kicsik mesélnek komoly dolgokról Gáspár Sári mikrofonja előtt. 
pixel

 

pixelVan véleményük!

Gáspár Sári évekig vezette a Magyar Rádió Apró-cseprő című műsorát, s mikor az megszűnt, akkor átköltözött a www.egyszervolt.hu oldalra, ahol Apróságok címmel folytatta munkáját.

Úgy gondoltuk, hogy fontos megőriznünk, továbbadnunk azokat az értékes interjúkat, beszélgetéseket, amelyeket kisgyerekekkel készített, amelyekben a kicsik mondják el véleményüket a világról.

Kedves és értékes gondolatok ezek, ahogy ők vélekednek a komoly témáktól kezdve az egyszerűbb kérdésekig. gasparsari2
Az érték nem vész el!

A régi-új riportok szereplői – lehet ma már maguk is szülők – nemcsak egykori magukra, de a gyerekeik kérdéseire, konfliktusaira, örömeire is ráismerhetnek, hiszen a világ, a technika változik, de a kicsik törődést, szeretetet „provokáló” érzékenysége, őszintesége… nem változik soha.

anyaknapja5

Az alkotó

Gáspár Sarolta, az ismert rádiós pedagógiai újságíró azok sorába tartozik, akik politikai széljárásoktól, rádiós divatoktól függetlenül tették, (teszik) a dolgukat.

Valamikor évtizedekkel ezelőtt elhatározta, hogy pedagógiai és szociológiai diplomával a zsebében a nevelés világának megismertetésével fog foglalkozni. Ennek az elhatározásnak a jegyében közel négy évtizedig készítette műsorait a Magyar Rádióban. (Gáspár Sarolta új műsorát a Gubancainkat, minden csütörtökön 15-16 óra között a Rádió Bézsben hallgathatják meg) 2007 –től, – mikor átköltözött a www.egyszervolt.hu oldalra – ,2014-ig Apróságok címmel folytatta beszélgetéseit fontos (és nem fontos), hétköznapi (és nem mindennapi) nevelési kérdésekrôl: szülôkkel, leendô szülôkkel, nagyszülôkkel, pedagógusokkal, Ranschburg Tanár Úrral, és GYEREKEKKEL.

Ma, hat unokás nagymamaként is vallja: az a legfontosabb, hogy figyeljünk egymásra! Próbáljuk őszintén megosztani egymással jó (rossz) élményeinket, legyen türelmünk meghallgatni a másikat, bizalmunk kérdezni.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása