Fel

Hogyan használjam sokoldalúan a babakendőt?

kendo1

Hogyan használjam sokoldalúan a babakendőt?

 

Nincs kedved mindig magaddal hurcolni a babakocsit? Akkor tanuld meg használni a babakendőt és már is sokkal könnyebbek lesznek a hétköznapok!

 

Hogyan használjam sokoldalúan a babakendőt?

Kötési technika

A kendőt félbehajtjuk hosszanti irányban, hogy ne legyen olyan széles. Ezután tedd a köldököd magasságához, majd kereszted a hátadnál. Fogd meg a hátad mögött lógó két végét és vezesd fel a válladra, így újra előre fognak lógni. Dugd be a köldököd és a kendő közé a két szárat, majd cseréld ki őket a kezeidben, így elől is egy X alakot fogsz látni. Újra vezesd át kereszt alakban a derekadnál, majd hozd előre a maradékot. Ezt követően magad előtt köss rá egy csomót és már készen is vagyunk.

 

Hogyan helyezzek el benne egy újszülöttet?

Az igazán pici babák még nem tudják megtartani a hátukat, így támaszra van szükségük. Emellett számukra az a kellemes pozíció, amely hasonlít a magzatpózhoz és közben hallhatják a mama szívhangját.

A babát a popsijánál fogva betesszük a kendő és a testünk közé. A beljebb eső kendő ívvel befedjük a hátát, a kívülre eső kendő résszel pedig beborítjuk a babát. A köldökünk előtt lévő részt ( ami az elől megkötött csomó felett van ) pedig alulról tudjuk felhúzni a kicsire. Így félig fekve fog elhelyezkedni előttünk úgy, hogy három réteg anyag fogja tartani a hátát. Kellőképpen közel lesz hozzánk, így ismerős hangokat fog hallani, ami általában megnyugtatja őt.

 

Ölelő pozíció

Amikor már kicsit nagyobb, szívesen kalimpál szabadon a lábaival. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy az elején nem oldalra döntve helyezzük a kendőbe, hanem középre, függőlegesen tartva. Így a melleink alatt lévő lyukakon jobb és bal oldalon ki tudjuk húzni a lábacskáit, majd alulról felfelé ismét betakarjuk a hátát a köldökünknél lévő kendő résszel.

 

Etető pozíció

Ha valamelyik oldalunkra szeretnénk helyezni a kicsit, akkor a cikk elején levezetett kötési technikát kell alkalmaznunk úgy, hogy kissé valamelyik irányba eltoljuk. Vagyis a középpontokat nem a köldökünkhöz helyezzük, hanem az egyik oldalra, és a csomót is oda kötjük majd a végén.

A behelyezés is ugyanúgy néz ki, akár az ölelő póz esetén, a különbség csak annyi, hogy a pici arca közel lesz a mellünkhöz, így könnyen meg is tudjuk etetni, ha a helyzet és az öltözékünk engedi.

 

Kenguru pozíció

A kendőt a köldökünk magasságához helyezzük, de ezúttal nem hajtjuk félbe. A hátunk mögött keresztezzük, majd a két végét előredobjuk a vállunkon. A hasunknál kialakult zsebbe beleültetjük a kicsit, majd kereszt irányba elvezetjük a háta mögött a két szárat. Ezután a lábai alatt tovább visszük és körbetekerjük a derekunkon, majd elől csomót kötünk rá.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása