Fel

Bíró Eszter téged is vár a Marczin!

biro3

Bíró Eszter téged is vár a Marczin!

pixel

Bíró Eszter – Állati zenés ABC c. lemeze még tavaly jelent meg, azóta elnyerte az év legjobb hazai gyermekalbuma – Fonogram 2014 díjat. Most hétvégén a Marczin élőben hallgathatod meg a dalokat, délután 4 órától!

pixel

pixel

biro1

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté. 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet, lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

biro4

Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.

 

A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Fodo (Födő Sándor) írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a könyv illusztrátora a frissen díjazott Vácz Péter.

biro2

A lemezen Födő Sándor “Fodo” és Hámori Máté mellett olyan vendégművészek is szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, Nikola Parov, Szirtes Edina “Mókus”, Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórusa.

 

Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól kezdve egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin-amerikai ütőhangszerekig.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban.

 

Előadás:

Marczibányi téri Művelődési Központ, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a

Október 25. szombat, 16:00 óra

 

Az énekesnő dalait, videóit az egyszervolt.hu –http://egyszervolt.hu/dal/allati-abc.html és a mese.tv –https://www.youtube.com/watch?v=u0z2v6FCgXY oldalon is megnézhetitek, meghallgathatjátok.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása