Fel

Segítség az Ebola-sújtotta afrikai gyerekeknek

ebola3

Segítség az Ebola-sújtotta afrikai gyerekeknek

A Nyugat-Afrikában kitört Ebola járványhoz hasonlót a világ még sohasem látott. Ma szeretnénk azokhoz a régi és új értékes partnereinkhez fordulni, akik ott állnak mellettünk, hogy a rászoruló gyerekeknek segíthessünk.

pixel

pixel

ebola2

Nagy szükségünk van a segítségére. És most van rá szükségünk!

Gyerekek vannak a válság középpontjában és nemcsak az Ebola közvetlen kockázatainak vannak kitéve, hanem árvákká válnak, egyedül maradnak, mert szüleik, gondviselőik a vírus áldozataivá válnak, közösségük kitaszítja őket.

Körülbelül 8.5 millió 20 éven aluli gyerek és fiatalkorú él Guinea, Libéria és Sierra Leone Ebola-sújtotta területein. Közülük 2.5 millió gyermek még 5 éven aluli.

A gyerekek kiszolgáltatottságát fokozza, hogy még az alapvető ellátás is nehézkes, az egészségügyi, oktatási és védelmi ellátás akadályozott. Ha nem teszünk sürgősen valamit, akkor az Ebola járvány, amely a nyugat-afrikai közösségekben tombol, emberek milliói életét veszélyeztetheti. Versenyt futunk az idővel, hogy megmentsük ezeket a közösségeket.

ebola1

Az Ebolás esetek majdnem 75 százaléka nő – képzelje el, mit jelent ez a sebezhető gyermekek számára.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány 15 millió forint támogatás összegyűjtését tűzte ki célul, hogy segítse a rászoruló családokat, gyerekeket. Bízunk benne, hogy most is számíthatunk a támogatására.

Az UNICEF minden érintett országban a járvány megállításáért és az életkörülmények javításáért küzd.

Felvilágosító „házról házra” elnevezésű, kommunikációs kampányt indítottunk. Munkatársaink házról házra járva tartanak felvilágosítást a megelőzés fontosságáról és módjáról, a betegség korai felismeréséről.
A kézmosás rendkívül fontos az Ebola megelőzésében, ezért az UNICEF higiéniai csomagokat, szappant, víztisztító tablettát, klórt és fertőtlenítő szereket biztosít a családoknak, iskoláknak és kórházaknak. A következő hetekben arra fókuszálunk, hogy 50.000 háztartási megelőző csomagot osszunk ki, az első 9.000 db már megérkezett Libériába.
Az UNICEF ideiglenes kórházi elkülönítőket épít, a kórházakat védő ruházattal, infúzióval, gyógyszerekkel, fertőtlenítőszerekkel látja el. Október első hetében már 1300 tonnányi eszközt vittünk és 55 sürgősségi repülőgép járatot indítottunk.

A fertőzött területeken az UNICEF támogatja az alternatív oktatási megoldásokat, például a rádión keresztüli oktatást a gyermekek számára.

Az UNICEF az Ebola sújtotta területeken is odafigyel az alultápláltság és különböző gyerekkori betegségek (például a malária, tüdőgyulladás, vérhas) megelőzésére, amelyek a járvány miatt háttérbe szorulnak.

Az UNICEF pszicho-szociális segítséget nyújt az Ebola miatt elhagyott vagy elárvult gyerekeknek, hogy visszaintegrálják őket a családjukba, a társadalomba.

ebola4

Több módon is támogathat minket:

Egyszeri adomány: melynek 100%-át az UNICEF az Ebola elleni küzdelemre fordítja.

Adománygyűjtés ügyfelektől: a vállalat a saját felületeit használja, hogy ügyfeleit adományozásra ösztönözze az Ebola elleni küzdelemben.

Adománygyűjtés munkavállalóktól: a vállalat egy vállalaton belüli felületet készít (például adománygyűjtő microsite-ot), hogy a munkavállalói között adományt gyűjtsön.

Közösségi Média felületek: a vállalat a kapcsolatait és hirdetési felületeit használja fel, hogy felhívja a figyelmet az Ebolára és a segítség nyújtás lehetőségére,

Számos anyag elérhető, hogy átadjuk az üzenetet, beleértve online bannerek, fotók, közösségi média üzenetek

Össze kell fogni egy ilyen rendkívüli és precedens nélküli kihívásra, amivel az Ebola kapcsán szemben állunk!

Versenyt futunk az idővel, segítsen megállítani a halálos fertőzést, csatlakozzon hozzánk most!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása