Fel

Boribon ékszerek

Boribon ékszerek

Régi barátunk Boribon, a kedves kis mackó. Ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy nemzedékek nőttek fel Marék Veronika meséjén. Azt viszont még Boribon is csak álmodta, illetve mesébe illő történetnek gondolta, hogy egyszer saját ékszere lesz. Sőt kollekciója! A Boribon ékszerek megérkeztek, s állíthatom, hogy nemcsak a gyerekeknek.

 

Üvegbe zárva

Hogy milyen is egy Boribon ékszer? Először is gyerekes, hiszen gyerekeknek készül. De igazából nagyon is komoly, hiszen olyan anyagból készült, amelynek tekintélye van. S innentől fogva máris nem beszélünk gyerekes ékszerről, inkább gyerekeknek készült ékszerről.

 

Ékszer üvegből, színekkel, formákkal. Az ékszerszett megálmodója Panyi Zsuzsi, aki így vall legújabb alkotásáról: „Nemrégiben felkérést kaptam a dobogókői Walden Hoteltől, hogy vegyek részt a február végi Boribon mesehétvége különleges programjainak megvalósításában.

Egyszerre volt meglepő és megtisztelő számomra ez a lehetőség, hiszen Boribont, a kedves, barna játékmackót jól ismerem – sőt néhány könyvet kívülről is tudok!

De hogyan lesz mindebből ékszer, méghozzá gyermekékszer?

 

Tudtam, hogy valami nagyon kedveset, igazán szerethetőt fogok alkotni, hiszen egy szomorúbarna ékszerrel az ifjú Boribon-rajongók kis szívét biztosan nem fogom tudni meghódítani. Gondolataimban egyre csak színes pöttyök jártak, napokig tervezgettem, rajzoltam. Végül saját gyermekeim, valamint Boribon és a 7 lufi című mesekönyv inspirációjára született meg a legújabb – s minden bizonnyal az eddig legszínesebb – kollekcióm: Boribon mackó meleg barnasága vidám összhangba került a 7 ragyogó színnel.”

 

A Boribon ékszerek megtekinthetők a panyizsuzsi webshopban

 

 

Az alkotó

 

Panyi Zsuzsi, üveg-designer vállalkozását 3 kisgyerek nevelése mellett kezdte, hogy otthonából flexibilis időbeosztással tudjon párhuzamosan dolgozni és gyermeket nevelni. Kiemelten fontosnak tartja a hasonló helyzetben levő nők és anyák által vezetett vállalkozások szakmai támogatását, ezért munkatársai, együttműködő partnerei, beszállítói és viszonteladói között elsősorban nők, illetve női kisvállalkozók találhatók.

 

„A szépség maga a személyiség és ez mindenkiben benne van. – folytatja az alkotó. Egy ékszerben és kiegészítőben fontos, hogy ne vonja el a figyelmet a nőről. Szinte ne is ékszer legyen, hanem testrész, hiszen egy ilyen egyedi darab akkor válik élővé, amikor a tulajdonosa felveszi és a személyisége elkezd ragyogni. Ha egy ember jól érzi magát a bőrében és boldog, akkor nyitott a szépre. Fontos, hogy harmonikus tárgyak vegyék körül és ettől még boldogabb lesz. Ez egy örök körforgás, ez egy csoda.”

 

 

A panyizsuzsi ékszerek megtekinthetők a webshopban

 

 

 

(x)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása